duminică, 28 aprilie, 2024

Primul proiect legislativ privind reglementarea hidrogenului verde și reducerea emisiilor de carbon din România

Distribuie:

Publicat:

Primul proiect de lege destinat proiectelor pe hidrogen a fost depus în Parlamentul României, atestând importanța acestui vector de energie în procesul de decarbonizare și atingerea independenței energetice a țării, anunță deputatul PNL Oana Ozmen.

Depășirea dependenței de combustibilii fosili presupune atingerea unui mix energetic echilibrat, în care utilizarea hidrogenului capătă proporții. Pentru a încuraja industria în tranziția energetică, în calitate de Raportor al Grupului de Lucru pe hidrogen din Comisia de Industrii și Servicii a Camerei Deputaților, am avansat spre dezbatere și adoptare proiectul  privind integrarea hidrogenului  din surse regenerabile și cu emisii reduse de carbon  în sectoarele industriei și al transporturilor.

În calitate de inițiator al  proiectului și susținător al dezvoltării industriei de energie, consider că promovarea aplicațiilor bazate pe hidrogen, care să acopere întreg lanțul valoric, reprezintă o necesitate. Pentru a parcurge drumul de la deziderat la fapte, de la idee la plan, am elaborat alături de colegii din Comisie acest proiect în beneficiul industriei și în spiritul dezvoltării economice a țării. Există o listă lungă de nevoi în domeniul politicilor publice, economice și cerințelor  tehnologice în vederea dezvoltării unui cadru sustenabil, bazat pe hidrogen. Prin inițiativa propusă, apreciem că primul pas a fost îndeplinit, facilitând astfel conturarea unui cadru mai amplu, robust în ceea ce privește sustenabilitatea și siguranța în materie de energie.

Continaurea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img