joi, 16 mai, 2024

Procurorii analizeaza imaginile video din 10 august pentru a-i identifica pe cei care au agresat jandarmi

Distribuie:

Publicat:

Procurorii analizeaza imaginile video de la mitingul din 10 august din Piata Victoriei, cand au avut loc violente intre fortele de ordine si protestatari, pentru identificarea persoanelor care au agresat jandarmi.

″In prezent sunt in continua desfasurare activitati specifice de vizionare si analizare a imaginilor ce surprind desfasurarea evenimentelor ce au avut loc in Piata Victoriei si in zona din apropierea Pietei Victoria, in vederea identificarii persoanelor implicate in comiterea infractiunilor de ultraj si tragerii la raspunderii a acestora”, a transmis vineri Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1.

Procurorii spun ca pana in prezent in dosarul deschis pentru ultraj impotriva jandarmilor au fost audiati cei vatamati, au fost identificati si audiati martori, au fost ridicate imaginile video care au surprins sau ar fi putut surprinde momentele in care au fost agresati jandarmi, au fost intocmite procese-verbale, au fost analizate si comparate imaginile ridicate pentru identificarea persoanelor care au comis aceste infractiuni si au fost obtinute certificatele medico-legale care atesta vatamarile jandarmilor.

De asemenea, procurorii au solicitat date de la spitalele din Bucuresti, de la unitatile de jandarmi din care fac parte jandarmii vatamati, precum si de la mai multe persoane care aveau imagini in care au surprins momentele de agresiune.

“Avand in vedere complexitatea cauzei si volumul mare de date de analizat, precum si necesitatea aflarii adevarului intr-un interval scurt de timp, in activitatea de urmarire penala, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti beneficiaza de sprijinul lucratorilor de politie judiciara din cadrul DGPMB, Serviciul de Investigatii Criminale, respectiv Serviciul Grupuri Infractionale Violente”, mai arata procurorii.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat miercuri seara la Antena 3 ca Parchetul nu ii cheama la audieri pe cei care au comis violente in Piata Victoriei, desi au fost identificati de Politie 69 de agresori, iar probatoriile au fost depuse de MAI la Parchet, ea sustinand ca, de fapt, “lovitura si interesul este pentru conducerea Jandarmeriei si a Ministerului de Interne”. Ea a mai spus ca sunt sute de persoane care au provocat violente si despre care nu se vorbeste.

“Asta nu inteleg, de ce nu exista interes si in cealalta zona. (…) Noi am facut tot ce a stat in puterea noastra. Au fost minute inregistrate 414. 217. Am vizualizat pana acum 60.000 de minute. Asta facem noi de pe 10 august incoace. Avem dosare penale 11, inculpati 6, suspecti 18. Persoane identificate de politie si duse la Parchet cu probatoriu, 69. Mai sunt inca persoane in atentie pentru a fi identificate in acest moment, peste 157. Luam in calcul sute de persoane care au provocat violente si despre care nu se vorbeste”, a declarat Carmen Dan.

Ea a sustinut ca Parchetul nu ii cheama la audieri pe cei care au comis violente in Piata Victoriei, desi au fost identificati de Politie 69 de agresori, interesul fiind pentru conducerea Jandarmeriei si a Ministerului de Interne.

″Stiti ce e interesant? Eu as fi vrut sa vad unul dintre jandarmii care au lovit persoane cu mana sus carora li s-a stabilit vinovatia. Mi-as fi dorit sa se intample lucrul acesta. Noi vedem ca de fapt lovitura si interesul este pentru conducerea Jandarmeriei si pentru cei din conducerea ministerului. Pentru cei care au provocat violente in piata din randul civililor de ce nu exista acelasi interes? Aceasta este nedumerirea mea. Sunt 69 (de persoane violente identificate – n.r.) si inca sunt in proces de identificare. Pentru 69 de persoane noi ne-am dus si am depus probatoriu la Parchetul civil de aceasta data, parchet care ar trebui sa cheme macar la audieri si pe jandarmii care au fost agresati si au depus plangere. Ei nu sunt tot oameni?”, a afirmat Carmen Dan.

De asemenea, vineri, intrebata ce le transmite oamenilor care au depus plangere impotriva Jandarmeriei Romane si care au avut de suferit in urma violentelor din 10 august, Carmen Dan a intrebat retoric jurnalisti ce le-ar transmite ei celor 69 de persoane care au agresat jandarmii.

“Dumneavoastra ce le-ati transmite celor 69 de persoane identificate care sunt foarte linistite in momentul acesta pentru ca nimeni nu-i intreaba nimic? Aveti informatii ca au fost chemate la audieri? Am spus si eu ca avem 11 dosare penale, cu sase inculpati, 18 suspecti si cu 69 de persoane identificate, cu probatoriu aferent depus la Parchetul competent. Aveti informatii ca au fost chemati la audieri? Ca eu nu am”, a rapuns ministrul de Interne.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img