Producatorii de ceasuri au fost grav afectati de pandemie: se intalnesc la Geneva pentru a face un plan de relansare

0
34

Producătorii de ceasuri de lux Bulgari şi Breitling şi reprezentanţi ai câtorva mărci elveţiene de ceasuri se întâlnesc săptămâna aceasta la Geneva, sfidând pandemia de coronavirus, în încercarea de a revitaliza cererea pentru produsele lor, transmite Reuters, relatează Agerpres.

Marile saloane de orologerie organizate anual la Basel şi Geneva, care în mod normal atrag mii de vizitatori, au fost anulate la începutul acestui an din cauza coronavirusului.

Reuniunea care va avea loc la Geneva, începând de miercuri şi până sâmbătă, prima din seria de evenimente 'Geneva Watch Days', va fi foarte diferită de marile saloane de orologerie. În loc să fie folosit un mare centru expoziţional, evenimentul va fi împărţit între mai multe hoteluri de lux din Geneva.

Şeful de la Bulgari, Jean-Christophe Babin, cel care a conceput noul format destinat să "reaprindă flacăra", spune că noul format, alături de reguli stricte de igienă, vor ajuta la prevenirea infecţiilor.

"Este important să ne întâlnim în persoană cu clienţii noştri. Sperăm că acest eveniment ne va ajuta să ne creştem cota de piaţă. Acest eveniment transmite un semnal puternic că suntem hotărâţi să creştem indiferent de ceea ce se va întâmpla", a spus Jean-Christophe Babin.

Bulgari se aşteaptă ca aproximativ 60 de retaileri şi 100 de jurnalişti, bloggeri şi influenceri să participe la 'Geneva Watch Days'.

Cererea pentru ceasuri de lux s-a prăbuşit în timpul pandemiei de coronavirus în condiţiile în care clienţii chinezi, cei mai importanţi clienţi ai industriei de orologerie, nu au putut călători sau face cumpărături. Exporturile de ceasuri elveţiene au scăzut cu 68% în luna mai, însă declinul a încetinit în lunile iunie şi iulie pe măsură ce chinezii au reînceput să facă cumpărături.

Cu toate acestea, Jean-Christophe Babin spune că cererea globală nu a revenit la nivelul de dinaintea crizei deoarece virusul este în continuare foarte prezent în America de Nord şi America Latină. Pieţele din Coreea de Sud şi China continentală şi-au revenit dar nu suficient pentru a compensa pentru scăderile înregistrate în America şi Europa, a adăugat Babin.

"Din fericire, vedem în prezent cum unele din pieţele noastre revin la o nouă normalitate şi vânzările îşi revin şi ele", a declarat la rândul său directorul general de la Breitling, Georges Kern.

Chiar şi aşa modificarea rapidă a normelor de carantină a avut un impact asupra evenimentului care se desfăşoară săptămâna aceasta la Geneva. Babin a spus că vizitatorii din Spania şi Belgia şi-au anulat călătoriile din cauza normele privind carantina. În schimb, vor veni retaileri şi reprezentanţi ai media din alte părţi ale Europei, la care se vor adăuga vizitatori din Emiratele Arabe Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.