miercuri, 28 februarie, 2024

Prof. dr. Dragos Vinereanu: Avem in fiecare zi oameni sub 40 de ani, chiar sub 30 de ani, cu infarct miocardic acut

Distribuie:

Publicat:

Infarctul miocardic acut apare din ce in ce mai des la oamenii tineri, afirma prof.dr. Dragos Vinereanu, medic primar cardiolog, seful sectiei Cardiologie 2 de la Spitalul Universitar din Bucuresti. Universitarul recomanda renuntarea la fumat, evitarea stresului si efort fizic sustinut.

„Avem in fiecare zi oameni sub 40 de ani, chiar sub 30 de ani, cu infarct miocardic acut. Asadar, aceasta boala extrem de severa, care omoara oameni, apare din ce in ce mai des la oamenii tineri. in plus, toti factorii de risc care afecteaza inima si anume: hipertensiunea arteriala, diabetul, cresterea colesterolului, apar din ce in ce mai des la oamenii tineri“, afirma prof.dr. Vinereanu, pe pagina de Facebook a institutie sanitare. 

Acesta recomanda renuntarea la fumat, pentru ca este principalul factor de risc in infarctul miocardic, dar si evitarea stresului cronic, cotidian determina cresterea dramatic a infarctului miocardic si a accidentelor vasculare cerebrale la populatia sub 45-50 de ani. "Urmati o dieta sanatoasa. Dieta nesanatoasa inseamna un consum exagerat de sare, de grasimi si de zaharuri. E indicat sa aveti o dieta bogata in fructe si legume, cu cereale integrale si fibre alimentare, cu carnuri slabe si peste. O data pe an, daca nu aveti boli in antecedente, este recomandat sa veniti la medic pentru EKG, masurarea tensiunii arteriale, a glicemiei si colesterolului. Orice boala depistata din vreme se trateaza mai usor", sunt alte recomandari ale cardiologilor pentru a avea o inima sanatoasa. Datele statistice arata ca bolile de inima sunt principala cauza de deces din lume. in fiecare an, pe 29 septembrie este marcata Ziua Mondiala a Inimii. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img