luni, 29 aprilie, 2024

Prognoza meteo! Cum va fi prima saptamana de vara! Temperaturi ridicate

Distribuie:

Publicat:

PROGNOZA METEO. Prima saptamana de iunie incepe cu temperaturi de august. Abia spre weekend caldura se va mai potoli. Furtunile de vara, scurte dar violente, vor fi prezente in mai multe zone din tara.

LUNI
IN TARA
Valorile termice, mai ridicate decat cele climatologic specifice perioadei, vor caracteriza o vreme mai calda decat in mod normal, in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil cu innorari temporar accentuate, in special, dupa orele pranzului cand local se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in regiunile vestice si de sud-vest, in Carpatii Occidentali si Meridionali, precum si in zonele submontane aferente acestora. Ploile vor avea si caracter torential, astfel ca, in intervale scurte de timp, pe spatii mici, se vor acumula cantitati de apa mai importante si vor fi posibile caderi de grindina.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 22 si 30 de grade, iar cele minime intre 7 si 18 grade, mai coborate in depresiunile din estul Transilvaniei.

LA BUCURESTI
Vremea va fi mai calda decat in mod normal pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 28…29 de grade, iar cea minima de 13…15 grade.

MARTI
IN TARA
Vremea va fi in general frumoasa si se va mentine mai calda decat in mod normal pentru aceasta data. Temperaturile maxime se vor incadra intre 23 si 30 de grade, iar cele minime intre 8 si 19 grade, usor mai coborate in estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, in special, dupa-amiaza la munte, cu precadere in zona Carpatilor Meridionali unde, izolat, se vor semnala averse si descarcari electrice.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in prima parte a intervalului in sud-estul teritoriului, dar de scurta durata si in timpul ploilor.

LA BUCURESTI
Valorile termice se vor mentine mai ridicate decat cele climatologic specifice datei. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 29…30 de grade, iar cea minima de 13…15 grade.

MIERCURI
IN TARA
Vremea va fi cu mult mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate in zonele deluroase si montane, precum si in regiunile sudice, unde dupa-amiaza si seara, izolat se vor semnala averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu usoare intensificari in sudul Banatului si in zona litoralului, dar de scurta durata si asociate ploilor.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 22 si 31 de grade, iar cele minime intre 9 si 18 grade, mai coborate in estul Transilvaniei spre 4 grade.

LA BUCURESTI
Vremea va fi in continuare mult mai calda decat in mod normal. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in a doua parte a zilei, insa, probabilitatea de aparitie a ploilor de scurta durata va fi redusa. Vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima va fi de 30…31 de grade, iar cea minima de 13…15 grade.

JOI
IN TARA
Valorile termice, mai ridicate decat mediile multianuale, vor continua sa caracterizeze o vreme mai calda decat in mod normal. Cerul va fi variabil la senin, cu innorari temporare dupa orele amiezii, in special, la deal si la munte unde, pe arii restranse, vor fi ploi de scurta durata si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat.

Temperaturile maxime, usor mai ridicate decat in ziua anterioara, in majoritatea regiunilor, se vor incadra intre 25 si 32 de grade, iar cele minime intre 7 si 19 grade.

LA BUCURESTI
Vremea va fi predominant frumoasa si se va incalzi usor. Astfel, temperatura maxima va fi de 31…32 de grade, iar cea minima de 15…17 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat.

TENDINTE VINERI – LUNI
IN TARA
Vremea se va racori treptat, urmand astfel ca valorile de temperatura sa se situeze in jurul celor climatologic specifice acestei perioade. Probabilitatea de aparitie a ploilor, de scurta durata, va fi ridicata la inceput in regiunile vestice, sud-vestice si la munte, apoi si in restul teritoriului.

LA BUCURESTI
Vremea, mai calda decat in mod normal de la inceputul intervalului, va intra intr-un proces de racorire urmand ca valorile de temperatura sa se situeze in jurul celor specifice inceputului de iunie. Probabilitatea de aparitie a ploilor de scurta durata va creste de la mijlocul intervalului.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img