luni, 29 aprilie, 2024

Prognoza meteo pentru perioada 10 – 16 decembrie: Ninsori si ger extrem

Distribuie:

Publicat:

Ninsori, ger extrem, temperaturi de -12 grade saptamana asta! Prognoza meteo pentru 10-16 decembrie anunta vreme deosebit de rece. Frigul pune iar stapanire pe Romania.

Potrivit meteorologilor, inceputul saptamanii viitoare aduce o vreme inchisa in majoritatea zonelor tarii, dinspre vestul Europei urmand sa fim abordati de o serie de fronturi atmosferice succesive. Temperaturile se vor situa usor peste normele climatologice ale perioadei, dinspre Oceanul Atlantic urmand sa fie advectat un aer mai cald. Precipitatiile vor fi importante cantitativ, doar in Maramures urmand sa se estranga pana la 10-15 mm. La munte la altitudini mai mari de 1500 de metri va ninge viscolit si se va depune un strat subtire de zapada, cu precadere in masivele din vestul tarii. 

Prognoza meteo ANM saptamina 10-16 decembrie
Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, la nivelul intregii tarii. Cantitatile de precipitatii estimate a se inregistra in acest interval vor fi in general excedentare, iar excedentul va fi mai pronuntat local in regiunile sudice si in zonele montane din sud-vestul tarii.

La Bucuresti, vremea de saptamana viitoare va fi deosebit de rece, cu episoade de ninsori si ploi inghetate. Temperaturile maxime si minime se vor incadra intre 5 grade la amiaza si – grade Celsius pe timpul noptii. Cea mai friguroasa zi la Bucuresti va fi joi 13 decembrie. 

La munte, frigul va fi extrem pe toata parcursul saptamana. Ninsorile vor incepe inca de luni dimineata. Temepraturile maxime si minime se vor incadra intre 3 grade Celsius si – 12 Celsius.

Vremea va fi deosebit de rece pe parcursul intregii saptamani. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img