Proiect BOMBA pregatit de Guvern! Anumiti romani raman FARA BANI

0
52

Un nou proiect legislativ aflat în Parlament vorbește despre intenția leguitorilor de a interzice dreptul acestor români de a beneficia în totalitate de pensia specială. 

Afectați sunt cei care au fost condamnați pentru fapte de corupție.

Va fi tăiată doar partea suportată de către bugetul de stat.

”Pensiile de serviciu au fost instituite prin derogare, pentru a putea cuprinde două componente: partea contributivă pe care o plătește toată lumea către asigurările sociale și partea necontributivă care se adaugă la partea contributivă şi se suportă, pe toată perioada de acordare a pensiei de serviciu, din bugetul de stat.

Din acestă perspectivă, partea contributivă nu poate fi atinsă. Ce se poate tăia este numai partea suportată de la bugetul de stat.”, precizeaza Executivul.

„Considerăm necesară completarea cu prevederi care să atragă excluderea de la beneficiul pensiei de serviciu nu numai pentru intervenţia unei condamnări definitive, ci şi pentru situaţiile în care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei, deoarece şi în acest caz persoana se face vinovată de săvârşirea infracţiunii, diferenţa fiind dată de modalitatea represiunii penale.

Corelativ, semnalăm necesitatea extinderii ariei de incidenţă a decăderii, în sensul includerii şi a altor infracţiuni de corupţie, asimilate infracţiunilor de corupţie sau infracţiuni în legătură cu acestea”, se mai scrie în punctul de vedere al Cabinetului Orban.

”Adaptat modelului invocat, este necesară includerea şi a altor categorii de infracţiuni, specifice fiecărei categorii de funcţionari care beneficiază de pensie de serviciu (spre exemplu, infracţiunile cuprinse în titlul IV din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, < < Infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei > >, infracţiuni săvârşite de militari ori cele la regimul aviaţiei, etc.)”, solicită Guvernul.

Executivul susține că iniţiativa legislativă nu trebuie să vizeze art. 29 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, care reglementează aspecte privind cuantumul pensiei de serviciu, ci art. 71 din acelaşi act normativ, unde sunt enumerate cazurile de încetare a plăţii pensiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.