Proiect de lege: toate restaurantele vor fi obligate sa ofere gratuit apa de la robinet

0
25

Cetățenii care se adresează insitiuțiilor publice, clienții firmelor care prestează servicii de alimentație publică, precum și toți angajații vor avea dreptul să le fie furnizată, la cerere și în mod gratuit, apă de la robinet.

Totodată, în cazul în care apa de la robinet dintr-o locuință nu respectă parametrii de calitate prevăzuți în legislație, primăriile vor trebui să asigure în mod gratuit locatarilor filtre de apă, prevede un pachet legislativ, informează profit.ro.

Propunerile sunt incluse în două proiecte legislative inițiate în Parlament, prin care se urmărește reducerea consumului de apă îmbuteliată, cu argumentul că este una din sursele principale pentru deșeuri din plastic, dar și diminuarea consumului de băuturi carbogazoase, care conțin zahăr și sunt apreciate ca fiind dăunătoare pentru sănătate.

Totodată, conform proiectului, autoritățile publice și firmele de alimentație publică – baruri, restaurante, cafenele, așadar – vor avea obligația să afișeze într-un loc accesibil și vizibil publicului următorul anunț: ”Această unitate oferă, la cerere și în mod gratuit, apă potabilă de la robinet”. Un al doilea proiect prevede, de asemenea, ca în mod gratuit, cel mult o dată pe an și la cerere, autoritatea de sănătate publică locală să verifice, prin prelevare de probe de la robinetele din locuințe, respectarea parametrilor de calitate ai apei potabile din locuințe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.