Proiectil de artilerie asanat in localitatea vasluiana Laza – FOTO

0
58

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Podul Înalt” al Județului Vaslui a intervenit pentru asanarea unui element de muniție neexplodat, descoperit în localitatea Laza, comuna Laza. La sosirea echipei pirotehnice a fost găsit un proiectil de artilerie exploziv, calibru 75 mm.
    Proiectilul a fost descoperit de o echipă de muncitori, în momentul descărcării unei aotobasculante în care se afla piatră adusă de la o carieră din județul Vrancea. Muncitorii efectuau lucrări de reconstrucție la un pod din localitate. Proiectilul a fost ridicat și transportat la depozitul pentru muniție neexplodată, urmând a fi distrus la o data ulterioară.
    Nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale. 

A T E N T I E !

În cazul în care descoperiți elemente de muniție neexplodată sau luați la cunoștință despre existența lor, anuntați imediat evenimentul prin SNAU 112.
Pentru evitarea unor tragedii atunci când descoperiți elemente de muniție neexplodată actionați astfel :
☆ Nu atingeți, nu loviți și nu mișcați muniția descoperită;
☆ Nu demontați din curiozitate elementele componente ale muniției descoperite;
☆ Nu introduceți în foc munițiile și nu faceți foc în apropierea lor;
☆ Nu ridicați, nu transportați, nu introduceți munițiile neexplodate în locuințe;
☆ Nu aruncați munițiile la fier vechi și nu le predați la societățile colectoare;
☆ Nu lăsați copiii să se joace cu muniție;
☆ La sosirea organelor specializate indicați locul unde ați descoperit muniția respectivă;
☆ Când se execută lucrări și se depistează, cu ocazia săpăturilor, muniții neexplodate, se sistează imediat lucrările, se îndepărtează întregul personal din zona periculoasă și se anunță evenimentul la 112;
☆ Neutralizarea și distrugerea munițiilor se execută numai de către echipele pirotehnice care au pregătirea și dotarea cu aparatura specială pentru această misiune periculoasă;
☆ NU UITAȚI că pentru a evita producerea unor tragedii este deosebit de important să respectați regulile de comportament atunci când este găsit un element de muniție neexplodat .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.