sâmbătă, 25 mai, 2024

Proiectul privind dotarea și extinderea Ambulatoriului de la Spitalul Bârlad a intrat într-o nouă fază!

Distribuie:

Publicat:

Primire a amplasamentului pe care urmează a se derula obiectivul de investiții „Modernizarea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman”.

Investiția are o valoare de peste 18 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

Constructorul desemnat în urma licitației de achiziții a lucrărilor este Asocierea SC KATAR CONNEG SRL și GRUPPO GE.DI.

„Este unul dintre proiectele mari și esențiale pentru sistemul sanitar local. Modernizarea și dotarea Ambulatoriului de specialitate reprezintă un set complex de lucrări care, la final, vor asigura condiții optime pentru servicii medicale de calitate. Bârlădenii, și nu numai, vor fi principalii beneficiari! Vreau să asigur că vom continua să ne concentrăm pe derularea a cât mai multor proiecte prin care să asigurăm o dezvoltare constantă și unitară a municipiului, pe toate planurile”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Importanța acordată sistemului sanitar de către actuala administrație a Bârladului este dovedită și de faptul că, numai în ultimii cinci ani, valoarea totală a fondurilor alocate, din bugetul local, Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” este de peste 12.000.000 lei, fiind cea mai mare sumă alocată vreodată acestei unități. Pentru anul 2022, din excedentul bugetar al anului anterior, de la bugetul local și dintr-un împrumut deja s-au mai alocat:

– 7, 28 milioane lei pentru Ambulatoriul de Specialitate;

– 3,5 milioane lei pentru Pavilionul Central al Spitalului „Elena Beldiman”;

– 2,5 milioane lei pentru Secția Pediatrie;

De asemenea, din bugetul anului 2021 s-au mai rezervat alte 2 milioane de lei – dar se vor cheltui doar 1,5 milioane lei – pentru întocmirea documentației necesare construirii unui corp nou de clădire la Spitalul Municipal, care se adaugă la sumele de mai sus ca sprijin pentru sistemul sanitar local.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img