Provocarea zilei: ce vezi în această imagine? Testează-ți atenția

0
46

Testele care folosesc iluzia optică sunt din ce în ce mai populare în rândul celor care vor să-și antreneze mintea și să-și testeze atenția. Pe Internet circulă tot felul de variante distractive, cu tot cu interpretări care te ajută să afli lucruri despre tine.

Ce vezi în această imagine?

O imagine care implica un nivel ridicat de spirit de observatie, dar si de IQ, face furori printre studentii Universitatilor din strainatate.

Mai precis, doi profesori de psihologie de la Universitatea Flinders din Australia au venit cu o schita in care, la prima vedere, apare o femeie in varsta. 

De fapt, desenul ascunde si imaginea unei domnisoare. Dincolo de testarea coeficientului de inteligenta, aceasta poza „tradeaza” si varsta fiecaruia.

Studiile au relevat ca persoanele peste 32 de ani observa mai intai femeia in varsta si abia apoi pe cea tanara. In schimb, oamenii sub 32 de ani o vad mai intai pe domnisoara.

Daca va este greu sa gasiti femeia tanara, iata un indiciu: obrazul stang al domnisoarei este din profil, iar nasul batranei este, de fapt, barbia tinerei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.