miercuri, 17 aprilie, 2024

PSD are 7 milioane de euro datorii si popriri pe conturi

Distribuie:

Publicat:

PSD are 7 milioane de euro datorii si popriri pe conturi

Deputatul PSD Mircea Draghici a afirmat joi ca datoriile partidului din campaniile electorale se ridica in prezent la sapte milioane de euro, dintre care un milion de euro reprezinta contravaloarea sediului din Kiseleff pe care social-democratii urmeaza sa-l achizitioneze.

“In 2010, cand am fost numit trezorier al partidului aveam peste 10.500.000 euro datorii ramase din campaniile electorale precedente. Astazi, datoriile sunt (…) undeva la sapte milioane de euro, dintre care un milion de euro este contravaloarea sediului din Kiseleff 10, pe care urmeaza sa-l achizitionam, asa se inregistreaza contabil contractul de vanzare-cumparare. Practic, noi am scazut cu patru milioane si jumatate din datorii”, a declarat Draghici la sediul AEP.

Intrebat daca PSD are conturi blocate, deputatul a raspuns afirmativ.

“Din pacate, sunt unii executori judecatoresti care, in opinia noastra, respecta mai putin legea. De aceea, am fost nevoiti sa facem si sesizari penale in unele din cazuri. Judecata pe fond ne-a dat dreptate. Le-am deblocat (conturile – n.red.), dar in continuare vin alti executori de la o zi la alta pe filiale din tara si se inscriu pe conturile noastre de la centru ca sa ne popreasca veniturile.

Ne este dificila activitatea si incercam sa le rezolvam pe toate. Ideea este ca in 2010 (…) aveam noua popriri in curs si inclusiv sechestrul pe o parte din bunuri. Astazi, situatia financiara a partidului este cu mult mai buna – poprirea este una singura instituita acum trei zile si este in curs de solutionare pana la sfarsitul saptamanii”, a explicat Draghici.

El a mai afirmat ca Statutul PSD ar trebui modificat in sensul ca un membru de partid care nu cotizeaza trei luni sau sase luni la rand sa fie suspendat sau exclus din partid.

“Intentionez pana la congres sa incerc si aceasta chestiune (sa amendez Statutul in sensul acesta – n.red.). (…) Cel putin atat, daca nu chiar suspendarea din partid, sa nu poti sa te inscrii ca si candidat pe locurile interne de conducere, dar si candidat in competitiile cu alte partide politice sau alti candidati”, a precizat Draghici.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img