vineri, 3 mai, 2024

Puterea de vindecare a unei plimbări: Câți pași trebuie să faci pe zi pentru a scădea riscul de a face demență

Distribuie:

Publicat:

STUDIU: Mersul pe jos scade riscul de demență. De câți pași este nevoie zilnic mai ales dacă suntem sedentari. Iată ce arată studiul realizat de cercetători.

Riscul de demență scade prin adoptarea unui stil de viață care să includă mersul pe jos, zilnic, arată un studiu realizat de oamenii de știință spanioli. Ce trebuie făcut? Ei bine, setați un număr de pași pe smartphone și începeți să vă numărați pașii făcuți zilnic.

„Este o activitate de mers rapid, ca o plimbare mai energică”, a spus coautorul studiului Borja del Pozo Cruz, profesor asociat adjunct la Universitatea Danemarcei de Sud din Odense, Danemarca, și cercetător principal în științe ale sănătății la Universitatea Cadiz din Spania .

Număr de pași

Persoanele cu vârste cuprinse între 40 și 79 de ani care au făcut 9.826 de pași pe zi au avut cu 50% mai puține șanse de a dezvolta demență în decurs de șapte ani, arată studiul.

Mai mult, oamenii care au mers cu „scop” – cu un ritm de peste 40 de pași pe minut – au putut să-și reducă riscul de demență cu 57% cu doar 6.315 de pași pe zi, notează CNN Health.

Studiul a constatat că și oamenii care au mers aproximativ 3.800 de pași pe zi, cu orice viteză, își reduc riscul de demență cu 25%.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img