miercuri, 15 mai, 2024

Qatar se numără printre ‘Primii 10 exportatori de GNL’ în ianuarie; exporturile globale de GNL au atins 35,5 milioane de tone

Distribuie:

Publicat:

Qatarul se numără printre „Top 10 exportatori de GNL” în ianuarie, arată datele furnizate de Forumul Țărilor Exportatoare de Gaze (GECF). Celelalte țări exportatoare de GNL din listă sunt SUA, Australia, Rusia, Malaezia, Indonezia, Algeria, Oman, Nigeria și Trinidad și Tobago, anunță gulf-times.com.

În ediția sa inaugurală a Raportului lunar al pieței de gaze (MGMR), GECF a declarat că, în ianuarie, exporturile globale de GNL au crescut cu 2,8% (0,98 milioane de tone) pe an, până la 35,56 milioane de tone.

Exporturile mai mari de GNL au fost determinate în principal de țările non-GECF și, într-o măsură mai mică, de țările membre GECF și reîncărcările de GNL.

Cu toate acestea, țările membre GECF au fost cel mai mare exportator de GNL la nivel global, cu o cotă de 49,7%, în scădere de la 50,9% în aceeași perioadă a anului precedent.

În mod similar, ponderea reîncărcărilor de GNL în exporturile globale de GNL a scăzut de la 1,5% la 1,2% în aceeași perioadă.

În schimb, ponderea exporturilor de GNL din țările non-GECF la nivel global a crescut de la 47,9% la 48,8%.

GECF a citat previziunile preliminare ale Rystad Energy și a spus că producția globală de gaze naturale a fost estimată a fi scăzut cu 0,4%, până la 4.032 de miliarde de metri cubi în 2022, din cauza scăderii producției în regiunile CSI și Africa.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img