joi, 28 martie, 2024

Războiul din Ucraina a golit stocurile în SUA: E nevoie de cel puțin un an pentru a se produce noi rachete Javelin și Stinger

Distribuie:

Publicat:

Secretarul american al armatei, Christine Wormuth, a declarat că termenul de înlocuire a stocurilor de rachete Stinger și Javelin pe care SUA le-au dat Ucrainei pentru a contracara invazia Rusiei va varia în funcție starea sistemelor de producție.

Pentru a înlocui stocurile americane de rachete Javelin, Wormuth a declarat în cadrul unei audieri a Subcomisiei de Credite a Senatului pentru Apărare că nu este sigură că Raytheon, compania care produce rachetele, va fi capabilă să înlocuiască stocurile americane de rachete respective într-o "perioadă de un an".

"În ceea ce privește rachetele Javelin, cred că Raytheon încearcă să accelereze cu adevărat, dacă vor putea veni în termen de un an, nu sunt sigură, cred că ar putea dura ceva mai mult timp, dar încercăm să lucrăm cu industria în aceste cazuri", a spus Wormuth, potrivit CNN.

În ceea ce privește înlocuirea stocurilor americane de rachete Stinger, Wormuth a spus că "va dura mai mult timp", deoarece nu există o linie de producție deschisă pentru rachetele Stinger în acest moment.

COntinuarea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img