Principalul pericol pentru sarcina atunci cand racesti il reprezinta medicatia. Majoritatea antihistaminicelor, decongestionantelor si medicamentelor pentru tuse nu trebuie luate in aceasta etapa din viata ta fara sa consulti medicul in prealabil. Aceste medicamente nu sunt in general testate la femeile gravide si pot afecta dezvoltarea normala a fatului. In general, poti lua pastile pentru a calma durerile usoare. Insa, nu este indicat sa iei medicamente decat la indicatia specifica a medicului.
De cele mai multe ori, nu este bine sa iei antibiotice atunci cand esti insarcinata, desi exista si unele medicamente de acest gen care pot fi luate fara sa-ti afecteze sarcina. Cel mai important este sa respecti cu strictete recomandarile medicului.
O dieta echilibrata si spalarea constiincioasa a mainilor sunt cele mai bune metode de a evita virusurile de raceala si gripa. Medicul iti poate prescrie si o serie de vitamine recomandate in sarcina pentru a-ti suplimenta dieta. Daca fumezi, ar fi bine sa renunti, pentru ca, pe langa faptul ca afecteaza fatul, acest obicei cotribuie la slabirea sistemului imunitar.
Daca totusi nu ai reusit sa te feresti de virusuri si raceala s-a instalat, trucurile urmatoare te pot ajuta sa treci mai usor peste boala si sa sa eviti complicatiile:
Odihneste-te mai mult. Bea multe lichide. De altfel, este important sa faci acest lucru pe tot parcursul sarcinii. Apa plata, ceaiurile din plante, sucurile naturale din fructe si supele de legume sunt cele mai potrivite alegeri. Urmeaza o alimentatie echilibrata, bazata pe multe fructe si legume. Pentru a-ti desfunda nasul poti folosi spraiurile cu apa marina sarata si poti face inhalatii cu bai de aburi. Usturimea din gat poate fi ameliorata daca bei apa calda cu miere si lamaie. Consulta medicul fara intarziere daca simptomele sunt severe sau daca dureaza mai mult de o saptamana. Ar putea fi vorba de gripa sau de alte complicatii. sursa: clicksanatate.ro
A.M.