Cum ne tratam de gripa acasa

0
92

Problema este insa ca, administate gresit sau cand nu este nevoie de ele, aceste medicamente duc la aparitia rezistentei unor bacterii, care nu mai pot fi invinse cu actualele terapii. ”Nu putem abuza de antibiotice, pentru ca riscul de a ne face rau este foarte mare. Sunt medici care prescriu analize inainte de antibiotice. Prescrierea antibioticelor se face conform ghidurilor si protocoalelor internationale.

Daca ai un copil sub un an care are febra si stare generala proasta ii poti prescrie un antibiotic, dar trebuie recoltate analize. Pana vin rezultatele de foarte multe ori se intampla ca starea lui sa se agraveze si sa se introduca un antibiotic de spectru larg. Este nevoie de atentie in ceea ce priveste doza!” a explicat medicul Valeria Herdea la Antena 3. Antibioticele distrug bacteriile, nu si virusurile!

Fara indoiala, antibioticele sunt una dintre marile descoperiri ale medicinei, tratamentul cu aceste medicamente salvand anual milioane de vieti. Este esential de stiut ca antibioticele actioneaza doar asupra bacteriilor, nu si contra virusurilor sau fungilor. Antibioticele trebuie prescrise doar de medic; nu le administra pe cele ale altei persoane, chiar daca are aceeasi boala si nici nu lua aceleasi medicamente pe care le-ai mai luat si in alt episod infectios.    

”O persoana care este bolnava are dureri de cap si zace la pat pur si simplu. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa il lasi sa se odihneasca. Aerisesti camera, schimbi lenjeria… O persoana cu gripa trebuie sa faca dus de doua ori pe zi ca toxinele din organism sa iasa. Este recomandata hidratarea organismului. E nevoie sa consume mai multe lichide decat de obicei, spune medicul pediatru. Gripa afecteaza orice organ! Incercam sa tratam acasa, dar tratamentul corect nu se face la domiciliu” a mai adaugat medicul. sursa: clicksanatate.ro

A.M.