Rares Bogdan e pus la punct chiar din interiorul PNL, de Adriana Saftoiu, dupa ultimul derapaj: ‘N-ar trebui sa se astepte ca publicul sa trateze cu delicatete’

0
42

Adriana Săftoiu, deputată PNL și fostă purtătoare de cuvânt a partidului, îl pune la punct pe omul care deschide lista liberală la alegerile europarlamentare. Totul, după ce Rareș Bogdan a vorbit despre cele 5 căsnicii ale lui Călin Popescu Tăriceanu la mitingul de la Foșcani.

Săftoiu își taxează colegii liberali pentru modul în care aleg să comunice în campania electorală și pentru limbajul ales.

„De cele mai multe ori, când politicienii sunt vizați de presă pentru chestiuni “personale” (de la cele fizice la opțiuni sentimentale) se zburlesc, invocă etica jurnalistică, dreptul la propria imagine, bunul simţ al autorilor. Drept e că publicul consumă aceste detalii căci, în lipsa acestei refulări, s-ar îmbogăți psihanaliștii. Dar, când oratori de tip “cancan” își construiesc discursul politic pe acest tip de argumente care speculează vulnerabilităţi fizice sau opţiuni de viaţă personală ale adversarilor – doar e campanie, etica şi civilitatea trebuie puse între paranteze! – n-ar trebui să se aștepte ca publicul să îi trateze cu delicateţe şi bun simț când vor cădea în dizgrație. Pentru că în politică “azi” nu e niciodată la fel ca “mâine”. Păcat că această campanie e exclusiv despre “mântuitori” mânioşi și “binefăcători” imprecatori. Stânjenitor. Dar habemus oratio plebi! Și la stânga, și la dreapta.”, e mesajul lui Săftoiu.

Rareș Bogdan a declarat, duminică, la Focșani, că liberalii nu vor dezbateri „pe păcănele” sau „pe etnobotanice”, referindu-se la afirmația lui Călin Popescu Tăriceanu care a spus că sunt necesare discuții cu autoritățile statului și ONG-uri pe tema combaterii consumului de stupefiante.

„În afară de Dragnea și acoliții lui, de infractorii lui, mai există unul. Mai există unul ajuns la a cincea, a șasea, a șaptea nevastă, nici nu mai știu a câta nevastă, dar care luptă pentru familii tradiționale. Acest individ e mai periculos decât celălalt. Acum 48 de ore era preocupat de cum să pună în dezbatere publică, nu nevoia de autostrăzi, de investiții, de spitale, ci cum să discutăm noi despre droguri, despre etnobotanice. Să facem niște mari laboratoare unde să intre el cu Dragnea să se drogheze singuri. Nu noi. Sau să intre în pușcăriile pe care le eliberează și să se drogheze ei acolo”, a afirmat Rareș Bogdan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.