sâmbătă, 2 martie, 2024

Rasturnare de situatie in cazul EXPLOZIEI din COPOU! Reprezentantii E.on au fost chemati la audieri! Act de curaj al procurorilor ieseni. Au inceput urmarirea penala impotriva E.on

Distribuie:

Publicat:

Dupa aproape doi ani de la explozia care a distrus un bloc intreg si a ucis doi oameni, compania E.on a devenit suspecta • Mai precis, ieri, reprezentantii Delgaz Grid SA, fosta E.on Distributie SA, au fost chemati la audieri  

Au trecut aproape trei ani de la explozia care a distrus un bloc intreg si a ucis doi oameni. Dupa atat timp, compania Delgaz Grid SA, fostaE.on Distributie SA, a dobandit calitatea de suspect, ea fiind "acuzata" de ucidere si distrugere din culpa.

Ieri, reprezentantii Delgaz Grid SA au fost chemati la audieri in acest dosar. "În acest moment s-a adus la cunostinta societatii Delgaz Grid SA ca s-a dispus prin ordonanta din 19 aprilie 2019 efectuarea in continuare a urmaririi penale cu privire la aceasta societate Delgaz Grid SA, fosta E.on Distributie SA, pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa si distrugere din culpa", a precizat Roxana Amariei, avocatul unora dintre persoanele vatamate din acest dosar.

Inca de la momentul exploziei, locatarii au aratat cu degetul catre companie si au cerut ca aceasta sa fie trasa la raspundere penala.

"In acest moment, societatea Delgaz Grid SA a dobandit in acest dosar calitatea de suspect. Din punctul de vedere al partilor vatamate pe care eu le reprezint si avand in vedere probatoriul administrat pana in prezent in acest dosar, se contureaza vinovatia acestei societati, avand in vedere ca explozia din 1 august 2016 a fost cauzata de emanatia de gaz natural datorata unor fisuri din reteaua de distributie de gaze naturale, iar aceasta activitate de administrare a retelei de distributie este intr-adevar obiectul de activitate al societatii Delgaz Grid SA. Am solicitat si instantei sa constate daca dosarul penal si cercetarea penala se realizeaza intr-un termen rezonabil. Instanta a decis, aceste cercetari continua in prezent la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi. Din punctul meu de vedere, sunt expertizele la dosar. Intr-adevar, procurorul poate sa dea o ordonanta prin care sa dea o solutie in prezenta cauza", a mai precizat avocata.

CONTINUAREA PE BZI.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img