luni, 6 mai, 2024

Razboiul dintre Dan Voiculescu si jurnalista Sorina Matei, departe de a se fi terminat! Ce au decis judecatorii

Distribuie:

Publicat:

Inalta Curte de Casatie si Justitie a desfiintat decizia Curtii de ApelBucuresti, care admisese apelul jurnalistei Sorina Matei in procesul impotriva lui Dan Voiculescu si a trimis cauza spre rejudecare. Decizia ICCJ este definitiva.

Decizia ICCJ pe scurt:
"Admite recursul declarat de recurentul-reclamant Voiculescu Dan impotriva deciziei civile nr.759A din 20 octombrie 2016, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia IV-a civila.Caseaza decizia recurata si trimite cauza, spre rejudecare, aceleiasi instante de apel. Definitiva." Dan Voiculescu a dat-o in judecata pe Sorina Matei dupa ce aceasta a sustinut, in 2013, in editia unei emisiuni pe care o modera, ca fostul senator l-ar fi santajat pe Crin Antonescu, cerandu-i sa obtina controlul asupra Ministerului Justitiei, in caz contrar trustul Intact nu-l mai sustine mediatic.

Dan Voiculescu a negat afirmatia si a dat-o in judecata pe Sorina Matei.

Tribunalul Bucuresti i-a dat dreptate lui Dan Voiculescu.
Decizia Tribunalului Bucuresti din martie 2015: „Constata caracterul ilicit al faptelor imputate paratei, care a sustinut ca reclamantul ar fi afirmat „Daca nu te lupti sa pastrezi Ministerul Justitiei, imi va fi imposibil sa-mi conving oamenii sa te sustina. Este foarte posibil ca vei pierde mult din sustinerea mediatica a Trustului Intact chiar daca pentru noi nu vei fi un adversar si nu cred ca iti foloseste o asemenea perspectiva daca mai vrei sa ajungi presedinte al Romaniei. Cedarea asta iti va provoca probleme mari si in partid – i-ar fi spus domnul Voiculescu domnului Crin Antonescu – iar noi, chiar daca nu iti sustinem adversarii, si stii ca am interzis prezenta la Antena a contestatorilor tai, nu vom putea sa nu mediatizam pe post anumite tulburari din PNL”, „Practic este un santaj cu sustinerea mediatica a Trustului Intact” si „Cum l-a santajat Voiculescu pe Crin”, in cadrul emisiunii Editie speciala difuzata pe postul de televiziune Romania TV, in data de 2.04.2013.”

Ulterior, Sorina Matei a contestat decizia Tribunalului la Curtea de Apel si a castigat, in octombrie 2016.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img