luni, 6 mai, 2024

Reactia Moscovei dupa ce Grecia a decis expulzarea a doi diplomati rusi si interzicerea altor doi

Distribuie:

Publicat:

Grecia a decis expulzarea a doi diplomati rusi si interzicerea intrarii altor doi, sustinand ca activitatile acestora sunt incompatibile cu statutul lor. 

La randul sau, Ministerul de Externe rus a anuntat miercuri ca va raspunde deciziei Greciei de a expulza doi diplomati rusi, a anuntat agentia Interfax.

Autoritatile elene nu au facut deocamdata niciun comentariu cu privire la acest caz. Un oficial din Ministerul de Externe grec a refuzat sa faca deocamdata comentarii si ambasada rusa la Atena nu a putut fi contactata.

Atena a luat aceste masuri dupa unele incercari ale unor diplomati rusi de a submina un acord incheiat de Grecia cu Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, luna trecuta, si care ar pune capat unui dispute diplomatice de decenii cu privire la numele de ″Macedonia″⁣, mentioneaza Kathimerini.

Parlamentul Macedoniei a votat a doua oara, saptamana trecuta, pentru ratificarea acordului cu Grecia in vederea redenumirii tarii drept ”Republica Macedonia de Nord”, trecand astfel peste vetoul impus de presedintele Gjorge Ivanov.

Acordul in vederea schimbarii numelui a fost convenit intre premierul Zoran Zaev si omologul sau grec Alexis Tsipras, pentru a pune capat disputei de 27 de ani pe marginea numelui de ”Macedonia”.

Din cauza acestei dispute, Grecia a blocat aderarea Macedoniei la Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) si demararea negocierilor pentru un statut de membru in Uniunea Europeana.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img