Recep Erdogan îi amenință pe americani: ‘Dacă nu dați nimic în schimb, atunci va exista un preț și pentru asta’

0
30

Președintele Turciei Recep Tayyip Erdoğan a declarat duminică că „va exista un preț" de plătit dacă Statele Unite nu vor furniza Turciei avioane de luptă F-16 pe care le solicită în schimbul unei plăți făcute pentru avioanele de război F-35, informează publicația turcă DailySabah.

Turcia, țară aflată în NATO, a încercat să își modernizeze avioanele de luptă existente pentru a-și actualiza forțele aeriene și a încercat să cumpere 40 de avioane Lockheed Martin F-16 și aproape 80 de kituri de modernizare de la SUA, o tranzacție evaluată, se pare, la 20 de miliarde de dolari.

Turcia a făcut această cerere în locul unei rambursări a plății pe care o făcuse pentru avioanele de luptă F-35 de ultimă generație. Plata a fost efectuată înainte de a fi eliminată din programul multinațional de dezvoltare a avioanelor din cauza deciziei Ankarei de a achiziționa sisteme de apărare antirachetă aeriană S-400 de producție rusească.

"În ceea ce privește avioanele F-16, le vrem de la voi, dar nu le-ați dat. (Inițial, urma să furnizați) un F-35, dar nu v-ați ținut de cuvânt. Deși am plătit aproximativ 1,4 miliarde de dolari, nu ați dat nimic în schimb", a declarat Erdoğan. „Dacă nu dați nimic în schimb, atunci va exista un preț și pentru asta", a subliniat președintele turc.

Continuarea pe stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.