Remanierea, in pericol: Liderii PSD nu au ajuns la o intelege. Negocierile se reiau inainte de CEx (surse)

0
61

Social-democraţii se vor reuni într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD luni, 19 noiembrie, de la ora 11.00. Discuţiile de duminică, de la Parlament, nu au dus la o concluzie finală, astfel că luni, la ora 10.00, în biroul lui Liviu Dragnea va avea o ultimă şedinţă pregătitoare, la care vor participa preşedintele PSD, premierul Dăncilă şi câţiva lideri de filiale.

Pe lângă avanpremiera CEx-ului din biroul lui Dragnea, discuţii mai au loc şi pe parcursul nopţii, au precizat surse din partid pentru STIRIPESURSE.RO. Nu este exclusă nici organizarea unui al doilea CEx, după cel de luni, în care accentul se va pune pe sancţionarea Gabrielei Firea. Totuşi, liderii PSD doresc să tranşeze şi remanierea în şedinţa de luni.

Deocamdată, pe lista sigură a remaniaţilor sunt Paul Stănescu (Dezvoltare), Lucian Şova (Transporturi), George Ivaşcu (Cultură) şi Dănuţ Andruşcă (Economie).

Cei sigur de rămânerea în guvern sunt Lia Olguţa Vasilescu (care ar urma să fie mutată de la Muncă la alt minister), Petre Daea (Agricultură), Rovana Plumb (Fonduri Europene sau alt minister), Carmen Dan (Interne) şi miniştrii ALDE.

Alte discuţii despre ministere şi nume noi care ar putea intra sau reveni în Guvernul au avut loc anterior, fiind relatate de STIRIPESURSE.RO AICI.

Pe de altă parte, jurnalistul Radu Tudor susţine, pe pagina personală de Facebook, că liderii PSD ar fi stabilit remanierea lui Mihai Fifor, ministrul Apărării. "Inteleg ca la aceasta sedinta s-a decis schimbarea unuia din putinii ministri performanti : Mihai Fifor. Abia astept decizia de maine a marilor ganditori socialisti… Watch me!", scrie Radu Tudor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.