Renunta la aceste obiceiuri! Iti distrugi singur rinichii

0
71

Rinichii reprezintă organe vitale pentru organism și orice disfuncție afectează serios întreaga stare de sănătate.

Rinichii tăi merită respectul tău! Iată care sunt cele mai proaste obiceiuri pe care le poți avea și care îți afectează serios rinichii.

Aceste organe îți filtrează sângele, produc hormoni, elimină toxine, absorb minerale, produc urina, neutralizează acizii și multe alte funcții. Au un rol vital în organism, iar dacă se îmbolnăvesc îți afectează întreaga stare de sănătate pentru o lungă perioadă de timp.

Cele mai periculoase 10 obiceiuri care îți distrug rinichii

Dacă nu bei apă destulă

Una din funcțiile renale este filtrarea sângelui și eliminarea toxinelor. Dacă nu bei destulă apă, deșeurile și toxinele se tot adună și îți vor afecta rinichii serios, scrie doctorulzilei.ro.

Dacă mănânci prea sărat

Sarea este un mineral important, dar dacă o consumi în exces, îți va crește tensiunea arterială și se va pune presiune pe rinichi. Recomandarea generală este să nu depășești 5 g sare pe zi! Din toate alimentele consumate, nu doar ce adaugi tu în mâncare. Așadar, atenție la ingrediente!

Dacă nu mergi la toaletă imediat ce ai nevoie

Dacă reziști prea mult timp nevoii de a urina, se va forma o presiune pe rinichi, care, în timp, va duce la boli renale, pietre la rinichi, insuficiență renală și incontinență.

Renunță la zahăr imediat

Excesul de zahăr afectează serios rinichii. Studiile ne aratăcă oamenii care beau 2 băuturi îndulcite cu zahăr pe zi au proteine în urină, adică primul semn că rinichii nu funcționează cum ar trebui.

Carențe de vitamine și minerale

Asigură-te că hrana ta are vitamine și minerale, dacă îți lipsesc complexul de B-uri și magneziul, crește riscul de a face pietre la rinichi.

Dacă mănânci prea multă proteină animală

Un consum ridicat de carne duce la o suprasolicitare a rinichilor, iar apoi la îmbolnăvire și disfuncții.

Dacă nu dormi suficient

Somnul restartează organismul. Doar așa organele se regenerează. O lipsă cronică de somn nu permite organismului să se vindece corespunzător și rinichii vor fi printre primele organe afectate serios.

Excesul de cofeină

Întocmai ca sarea, și cofeina îți poate ridica tensiunea, punând presiune pe rinichi. În timp, vei resimți efectele, dacă obișnuiești să exagerezi cu cafeaua.

Abuzul de calmante

Dacă iei aceste medicamente des, rinichii devin foarte solicitați și, în timp, se îmbolnăvesc. Pentru dureri comune încercați remedii naturale, pentru a nu vă suprasolicita rinichii.

Consumul de alcool

Deși un pahar ocazional este savurat și binevenit, mulți nu știu să se oprească la o singură băutură. Excesul de alcool afectează grav rinichii, pe termen lung, mare atenție!

sursa: exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.