duminică, 5 mai, 2024

Reteta de detoxifiere mai putin stiuta, dar foarte eficienta

Distribuie:

Publicat:

Ultima moda în materie de detoxifiere a patruns si în magazinele cu produse naturiste din Romania. Suplimentele alimentare pe baza de pudra de canepa contin toti cei 21 de aminoacizi cunoscuti si sunt usor asimilate de organism. Canepa contine pana la 52% proteine, este usor digerabila si nu are gluten. Are actiune antioxidanta din cauza continutului în totoferoli, tocotrienoli si clorofila. Este recomandata în special femeilor, pentru ca reduce simptomele specifice menstruatiei, menopauzei, hraneste pielea si parul, contribuind la îmbunatatirea aspectului lor, ajuta la eliminarea toxinelor si a kilogramelor în plus. Canepa de cultura sau Cannabis Sativa este considerata una dintre culturile cele mai utile, echilibrate si viabile din punct de vedere economic. A fost folosita vreme de mii de ani ca planta tehnica si are peste 40.000 de utilizari. Confundata adeseori cu rudele sale controversate – canepa indiana, canepa chinezeasca sau salbatica – folosite la fabricarea drogurilor, canepa de cultura contine cantitati neglijabile de substanta psihotica – tetrahidrocanabinol.

Canepa creste rapid, fara sa fie incomodata de buruieni, ceea ce elimina dezavantajul folosirii erbicidelor. În timpul cresterii, ea extrage si o mare cantitate de dioxid de carbon din aer, ceea ce duce la îmbunatatirea calitatii aerului pe care îl respiram. Canepa este rezistenta la paraziti si, prin urmare, nu necesita utilizarea de pesticide si fungicide. Nu exista canepa modificata genetic. Pentru a avea o sanatate optima, trebuie sa mancati alimente care contin enzime vii, fitonutrienti activi, vitamine, minerale, aminoacizi esentiali si grasi esentiali. Se numesc esentiali pentru ca organismul uman nu îi poate produce, dar are nevoie de ei. Semintele de canepa contin zece aminoacizi si acizi grasi esentiali. Sunt, de asemenea, bogate în clorofila, magneziu, potasiu, sulf, fitosteroli, acid ascorbic, betacaroten, calciu, fibre, histidina, fier, potasiu, fosfor, riboflavina, niacin si tiamina.

65% din continutul total de proteina din samanta de canepa este proteina globulara numita edestina, care se aseamana foarte mult cu globulina din plasma sanguina umana. Edestina este usor de digerat, este absorbita usor si vitala pentru mentinerea unui sistem imunitar sanatos. Ea are abilitatea unica de a stimula producerea de anticorpi împotriva agentilor invazivi. Spre deosebire de alte pudre proteice, cea din canepa are un continut bogat în acizi grasi polinesaturati esentiali Omega-6 si Omega-3 în raportul ideal de 3:1 pentru asimilarea de catre organism. Se stie ca proteinele pot provoca alergii. Astfel de reactii au fost întalnite la produsele lactate, soia sau la proteinele din diverse tipuri de alune. La semintele de canepa nu au fost semnalate niciodata, acestea fiind recomandate persoanelor alergice la soia sau gluten. Pudra proteica se obtine din seminte de canepa fara folosirea de solventi în procesul tehnologic.

Beneficii pentru organism: produce energie, ajuta la functionarea eficienta a sistemului nervos, a creierului si la crestere, la mentinerea sanatatii si la elasticitatea pielii, îmbunatateste digestia, ajuta la functionarea normala a sistemului cardiovascular si întareste sistemul imunitar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img