Reteta de slabit cu ceapa

0
85

Nu ne­ce­sita un re­gim special, bi­­ne­in­teles, nu fa­ceti abuz de za­har si in­­lo­cuiti praji­tu­rile cu fructe. In reteta se utilizeaza ceapa, care are ca­pacitatea de a reduce greu­tatea corporala si da re­zul­tate bune si in tra­tarea com­pli­catiilor aparute in urma obezitatii. Re­teta: 3 cepe ta­ia­te, curatate de coaja, se fierb 20 de minute intr-un litru de apa. Se strecoara si se bea o ceasca in fiecare seara, timp de 5 zile. Dar aten­tie, pulpa ce­pei are un efect laxativ, asa ca nu tre­buie sa abuzati. Dupa cele 5 zi­le, luati cate­va zile pauza. Eu am slabit 3 kg in cele 5 zile. 

Ceapa are un continut foarte scazut de calorii, numai 40 la 100 g, dar este bogata in fibre alimentare solubile. Ceapa contine compusi fito-chimici si sulfura de alil ce converteste Alicina intr-o reactie enzimatica atunci cand bulbul este „deranjat” (strivit, taiat etc.) Studiile au aratat ca acesti compusi au proprietati anti-mutagenice (protejeaza de cancer), si anti-diabetice (ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange la diabetici).

Studiile de laborator arata ca alicina reduce productia de colesterol prin inhibarea HMG-CoA reductaza, enzima din celulele hepatice. Mai mult, sa constatat ca are activitati anti-bacteriene, anti-virale si anti-fungice. Alicina scade, de asemenea rigiditatea vaselor  de sange prin eliberarea de oxid nitric (ON),reducand astfel tensiunea arteriala. Acesta blocheaza de asemenea formarea cheagurilor de trombocite si are actiune fibrinolitica in vasele de sange care, ajuta la scaderea riscului global de boala coronariana (CAD), boli vasculare periferice (PVD), si de accident vascular cerebral.

Ceapa este o sursa  bogata de crom, mineral care ajuta celulele tesutului sa raspunde in mod adecvat la nivelul de insulina din sange, astfel ajuta la facilitarea actiunii insulinei si nivelului de zahar in controlul diabetului zaharat. Ea este de asemenea, o sursa buna de antioxidanti, flavonoidul quercetin, care se considera a fi anti-cancerigen, anti-inflamator si anti-diabetic. Este de asemenea un  bun antioxidant, deoarece contine  vitamina A, vitamina C si mangan, substatante, care sunt necesare in calitate de co-factor pentru enzima antioxidanta superoxid dismutaza.

Ceapa este deasemenea imbogatita cu vitamine din complexul B, cum ar fi grupul de acid pantotenic, piridoxina , folatii si tiamina. Piridoxina sau vitamina B-6 ajuta la mentinerea nivelului de GABA in creier, care lucreaza impotriva conditiilor ce duc la stari nevrotice.