Nu necesita un regim special, bineinteles, nu faceti abuz de zahar si inlocuiti prajiturile cu fructe. In reteta se utilizeaza ceapa, care are capacitatea de a reduce greutatea corporala si da rezultate bune si in tratarea complicatiilor aparute in urma obezitatii. Reteta: 3 cepe taiate, curatate de coaja, se fierb 20 de minute intr-un litru de apa. Se strecoara si se bea o ceasca in fiecare seara, timp de 5 zile. Dar atentie, pulpa cepei are un efect laxativ, asa ca nu trebuie sa abuzati. Dupa cele 5 zile, luati cateva zile pauza. Eu am slabit 3 kg in cele 5 zile.
Ceapa are un continut foarte scazut de calorii, numai 40 la 100 g, dar este bogata in fibre alimentare solubile. Ceapa contine compusi fito-chimici si sulfura de alil ce converteste Alicina intr-o reactie enzimatica atunci cand bulbul este „deranjat” (strivit, taiat etc.) Studiile au aratat ca acesti compusi au proprietati anti-mutagenice (protejeaza de cancer), si anti-diabetice (ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange la diabetici).
Studiile de laborator arata ca alicina reduce productia de colesterol prin inhibarea HMG-CoA reductaza, enzima din celulele hepatice. Mai mult, sa constatat ca are activitati anti-bacteriene, anti-virale si anti-fungice. Alicina scade, de asemenea rigiditatea vaselor de sange prin eliberarea de oxid nitric (ON),reducand astfel tensiunea arteriala. Acesta blocheaza de asemenea formarea cheagurilor de trombocite si are actiune fibrinolitica in vasele de sange care, ajuta la scaderea riscului global de boala coronariana (CAD), boli vasculare periferice (PVD), si de accident vascular cerebral.
Ceapa este o sursa bogata de crom, mineral care ajuta celulele tesutului sa raspunde in mod adecvat la nivelul de insulina din sange, astfel ajuta la facilitarea actiunii insulinei si nivelului de zahar in controlul diabetului zaharat. Ea este de asemenea, o sursa buna de antioxidanti, flavonoidul quercetin, care se considera a fi anti-cancerigen, anti-inflamator si anti-diabetic. Este de asemenea un bun antioxidant, deoarece contine vitamina A, vitamina C si mangan, substatante, care sunt necesare in calitate de co-factor pentru enzima antioxidanta superoxid dismutaza.
Ceapa este deasemenea imbogatita cu vitamine din complexul B, cum ar fi grupul de acid pantotenic, piridoxina , folatii si tiamina. Piridoxina sau vitamina B-6 ajuta la mentinerea nivelului de GABA in creier, care lucreaza impotriva conditiilor ce duc la stari nevrotice.