vineri, 3 mai, 2024

Revoltator! Celebra revista de satira, Charlie Hebdo, o jigneste pe Simona Halep: ”Fiare vechi, fiare vechi”

Distribuie:

Publicat:

Celebra revista de  caricatura, Charlie Hebdo, a facut iar o caricatura extrem de controversata. De data aceasta, cea care a fost luata in vizor este nimeni alta decat Simona Halep, numarul 1 mondial, si castigatoarea de la Roland Garros.

Revista de caricaturi este cunoscuta in intrega lume pentru satirele extrem de controversate.  O romanca a castigat la Roland Garros”, scrie Charlie Hebdo desupra caricaturii cu Simona strigand „Fier vechi, fier vechi”. Desenul a starnit revolta multor romani, care au interpretat caricatura drept un atac grosolan la adresa campioanei de la French Open. Pe de alta parte, sunt voci care remarca faptul ca Charlie Hebdo ar incerca, de fapt, sa ironizeze modul in care francezii ii percep pe romani si ca ar fi mai degraba o ironie la adresa societatii franceze. 

In ianuarie 2015, redactia revistei Charlie Hebdo din Paris a fost atacata de teroristi, dupa ce fusese tinta unei serii de amenintari in urma publicarii unor caricaturi cu profetul Mahomed. In urma atacului au murit 12 persoane. Caricaturile revistei au devenit si mai controversate dupa atentatul asupra redactiei, iar criticii spun ca aceasta este cauza pentru care tirajul publicatiei a scazut. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img