duminică, 26 mai, 2024

Robert Cazanciuc, NOI DETALII despre Legea Carantinarii: ‘Va fi dezbatuta in Parlament pana vom avea garantia ca legea ii protejeaza pe romani’

Distribuie:

Publicat:

Președintele intermar al Senatului, a vorbit, duminică, de la sediul PSD, despre legea carantinării și izolării, care se discută acum în parlament. Robert Cazanciuc a lansat un atac la Guvern și spune că ceea ce a trimis Executivul este un act prost.

"Am avut o săptămână în care președintele a ieșit la TV ca să certe pe toată lumea. Dar Guvernul PNL a scăpat situația de sub control.

Proiectul de lege elaborat de guvern este un dezastru. Dacă s-ar adopta , am avea o lege în contradicție cu constituția și practica CEDO.

Premierul s-a plâns că am amânat votarea legii până luni. E ca și cum un elev care nu a învățat în liceu și a dat bac-ul acum, dă vina pe profesori și pe comisia de examinare.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 86: A început DICTATURA! Statul poate să-ți ia copiii

Această lege trebuie să reglementeze nu mai pentru pandemia de acum, dar și pentru viitor.

Nu doar noi în Parlament am sesizat aceste nereguli, ci și ONG-uri.

Am rugat Guvernul ca până luni să ne dea o notă de fundamentare, așa cum se întâmplă în alte state.

Am cerut ministerului Justiţiei să avizeze acest proiect, pentru a arăta dacă actul normativ corespunde legii fundamentale în România şi CEDO. Am cerut aviz şi de la CSM. Legea trebuie să fie clară, uşor de înţeles şi de aplicat, să nu dea naştere la abuzuri. Trebuie să luăm măsuri ferme şi să ne asigurăm că legea e respectată de toţi. O lege proastă nu protejează pe nimeni. O lege proastă pune în pericol pe toată lumea", a precizat Robert Cazanciuc.

"Noi avem program de lucru. O să stăm în Parlament până vom avea garanția că legea îi protejează pe români. O să vedem de cum vor fi dezbaterile în comisii", a mai precizat Cazanciuc.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img