joi, 30 mai, 2024

România a început să angajeze refugiați ucraineni

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat miercuri că 279 de cetăţeni ucraineni au fost angajaţi cu contracte de muncă în România de la începutul războiului şi până în prezent, în domenii precum producţia de cabluri auto şi servicii.

Budăi a fost întrebat, miercuri, la briefingul după şedinţa de Guvern, câţi cetăţeni din Ucraina s-au angajat în România până acum.

"În 8 martie am dat acea ordonanţă de urgenţă, practic pot lucra fără niciun fel de probleme. A crescut de când a început războiul până acum numărul de contracte ale cetăţenilor ucraineni în România cu 279, astăzi, la zi, 48 dintre ei fiind angajaţi chiar prin agenţiile judeţene de ocupare a forşei de muncă, restul prin relaţii directe angajator-angajat, dar cu contracte de muncă înregistrate", a afirmat el.

El a precizat că "nu sunt locuri de muncă create special pentru cetăţenii ucraineni, sunt locuri de muncă care sunt pe piaţa liberă pentru oricine vrea să le ocupe".

Potrivit lui Budăi, cei aproape 300 de ucraineni au fost angajaţi în domeniul producţiei de cabluri auto şi în servicii.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img