miercuri, 1 mai, 2024

România a reușit a treia cea mai mare creștere a PIB-ului dintre statele membre UE

Distribuie:

Publicat:

România a înregistrat a treia cea mai mare creștere a PIB în trimestrul III, de 4,7%, în comparație cu trimestrul III din 2021, după Cipru (5,4%) și Portugalia (4,9%) și înaintea Poloniei (4,4%) și Ungariei (4,1%), conform datelor Eurostat, relatează Mediafax.

În comparație cu trimestrul precedent, România, cu 1,3%, se clasează la egalitate cu Cipru, pe primul loc, urmată de Polonia (0,9%) și Suedia (0,7%). În comparație cu T2, Belgia, Cehia, Letonia, Ungaria, Olanda, Austria și Slovenia au înregistrat scăderi.

Setul de date publicat marți de Eurostat nu este complet, lipsind datele pentru Irlanda, Grecia și alte state.

În trimestrul al treilea din 2022, PIB-ul ajustat sezonier a crescut cu 0,2% atât în zona euro, cât și în UE, comparativ cu trimestrul precedent, potrivit estimării rapide publicate de biroul de statistică al UE. În al doilea trimestru din 2022, PIB-ul crescuse cu 0,8% în zona euro și cu 0,7% în UE.

Comparativ cu același trimestru al anului precedent, PIB-ul ajustat sezonier a crescut cu 2,1% în zona euro zona euro și cu 2,4% în UE în trimestrul al treilea din 2022, după 4,3% atât în zona euro, cât și în UE în trimestrul precedent.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img