sâmbătă, 25 mai, 2024

Romgaz crește dividendele suplimentare la 716 milioane de lei

Distribuie:

Publicat:

  

 

Adunarea Generală a Acționarilor Romgaz va discuta în ședința din 6 decembrie acordarea unor dividende suplimentare de 716.885.664 lei, valorea crescând de la 501 milioane lei, aprobată de CA al Romgaz în urmă cu câteva zile.

Valoarea dividendului suplimentar pe acțiune crește de la 1,3 lei la 1,86 lei.

Cererea aparține Ministerului Energiei, acționarul principal al companiei, cu o cotă de participare de 70% din acțiuni, care a trimis companiei o solicitare suplimentară marți, 13 noiembrie.

În perioada următoare Consiliul de Administrație al Romgaz va analiza solicitarea, în vederea luării unei decizii, precizează comunicatul companiei remis bursei.

Și Adunarea Generală a Acționarilor Nuclearelectrica va discuta, în ședința din 10 decembrie, solicitarea Ministerului Energiei de aprobare a valorii totale a dividendelor brute în valoare de 238.000.000 lei.

Adunările Generale ale Acționarilor Transgaz și Transelectrica urmează să discute în prima jumătate a lunii decembrie distribuirea sau redistribuirea sumelor înregistrate în conturile „rezultat reportat” și „alte rezerve”, aceste puncte fiind pe ordinea de zi a convocărilor adunărilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img