marți, 26 septembrie, 2023

Rușii le-au ras în cap cu forța pe femeile din armata ucraineană luate prizoniere. “În semn de umilință, aroganță și dispreț”

Distribuie:

Publicat:

Femeile din armata ucraineană care au fost luate prizoniere de ruși au fost rase în cap cu forța, a dezvăluit Dmytro Lubinets, șeful Comisiei pentru Drepturile Omului din parlamentul Ucrainei. Cele 15 femei se numărau printre cei 86 de militari luați ostatici de ruși și eliberați apoi într-un schimb de prizonieri.

Aproximativ 15% dintre soldații armatei ucrainene sunt femei, iar acestea beneficiază de un tratament inuman din partea rușilor – recent femeile din armata ucraineană care au fost luate prizoniere de ruși au fost rase în cap cu forța.

Femeile din armata ucraineană luate prizoniere, rase în cap de ruși

Duminică, Dmytro Lubinets, șeful Comisiei pentru Drepturile Omului din Parlamentul Ucrainei, a dezvăluit că femeile din armata ucraineană care au fost luate prizoniere au fost rase în cap de ruși. Parlamentarul ucrainean a publicat imaginile tulburătoare în social media, comparând tratamentul aplicat ucrainencelor din armată cu practicile naziștilor, notează Libertatea.

Printre cei 86 de soldați ucraineni luați ostatici și eliberați apoi într-un schimb de prizonieri s-au numărat și 15 femei, iar acestea au fost rase în cap cu forța.

„Ne-am întors – 86 de soldați prizonieri, inclusiv 15 femei. Au fost rase în cap în mod violent… În semn de umilință, aroganță și dispreț. Astfel de atrocități au fost comise de fasciști în lagărele de concentrare, care au gazat prizonierii și apoi le-au folosit părul. Deci cu ce diferă acțiunile ocupanților ruși de fasciști? Cu nimic! Sunt și mai răi, wow!', a scris Dmytro Lubinets, pe pagina sa de Facebook.

„În Irpin, rușii au împușcat fete și femei”

De asemenea, Lubinets s-a referit și la atrocitățile descoperite în zonele din proximitatea Kievului, după retragerea rușilor. Femeile și fetele din Irpin, oraș situat la 20 de kilometri de Kiev, au fost împușcate și apoi călcate cu tancurile de soldații ruși, a anunțat duminică portalul de știri Nexta TV.

„În Irpin, rușii au împușcat fete și femei, iar apoi le-au călcat cu tancurile! Gândiți-vă la asta! Ăștia nu sunt oameni, nici măcar animale nu sunt! Aceasta este o oroare… Sunt sigur că vom afla și mai multe despre crimele împotriva militarilor și civililor ucraineni. Toate acestea vor deveni dovezi la Tribunalul de la Haga', a mai scris parlamentarul.

Cadavrele au fost lăsate în plină stradă de ruși, iar autoritățile din Ucraina le-au învelit și urmează să le îngroape, cel mai probabil, într-una din gropile comune.

Duminică, procurorii ucraineni care investighează posibilele crime de război comise de soldații ruși au transmis că au găsit 410 cadavre în orașele din apropierea Kievului, conform BBC.

În ultimele zile, au apărut imagini șocante cu numeroase cadavre de civili pe străzile din Bucha, dar și din alte orașe situate în apropierea Kievului, care indică faptul că aceștia au fost victimele unor execuții sumare. Civilii au fost găsiți legați de mâini, cu capetele acoperite cu pungi și cu gloanțe trase în ceafă. Unele cadavre erau parțial incinerate, semn că cei care au comis crimele au vrut să șteargă urmele.

În urma apariției acestor imagini revoltătoare, președintele Volodimir Zelenski – care a publicat pe contul său de Instagram imagini tulburătoare – a acuzat Rusia de „genocid', iar comunitatea internațională a cerut pedepsirea soldaților ruși care au comis aceste atrocități, mai notează sursa citată.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img