joi, 29 februarie, 2024

Rusia REACTIONEAZA: “Trebuie sa pregatim un raspuns DUREROS”

Distribuie:

Publicat:

Rusia ar trebui sa pregateasca un raspuns “dureros” la noile sanctiuni ale SUA la adresa Moscovei, a declarat miercuri Konstantin Kosaciov, presedintele Comisiei pentru afaceri internationale din Consiliul Federatiei (camera superioara a parlamentului federal rus) intr-o postare pe pagina sa de Facebook, relateaza Reuters si TASS.

“Judecand dupa votul unanim din Camera Reprezentantilor asupra pachetului de sanctiuni impotriva Rusiei, Iranului si Coreii de Nord nu va exista niciun progres in relatiile cu SUA. De fapt, degradarea in continuare a cooperarii bilaterale devine inevitabila”, a estimat Kosaciov. “Reactia noastra oficiala ar trebui sa urmeze chiar daca legea nu a intrat inca in vigoare. Din pacate, nu avem niciun dubiu ca asa se va intampla”, a subliniat Kosaciov, citat de TASS, in contextul in care pentru ca respectivul proiect de lege sa intre vigoare el mai trebuie sa fie votat si de catre Senat.
Daca textul trece de Senat, Donald Trump ar putea sa i se opuna prin veto. Dar Congresului i-ar fi suficient sa voteze din nou, cu o majoritate de doua treimi, pentru a-l depasi. Potrivit lui Kosaciov, reactia Rusiei trebuie sa fie “simetrica, dar dureroasa pentru americani”, scrie TASS, conform Agerpres. Camera Reprezentantilor din SUA a votat in mod covarsitor marti un proiect de lege care impune noi sanctiuni impotriva Rusiei si il obliga pe Donald Trump sa obtina permisiunea parlamentarilor inainte de a relaxa orice sanctiuni la adresa Moscovei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img