marți, 5 martie, 2024

Rusii au creat pastila care ne faca sa traim 120 de ani

Distribuie:

Publicat:

Cercetatorii rusi au creat o pastila despre care spun ca ar putea amana debutul procesului de imbatranire si ar putea permite oamenilor, in cele din urma, sa traiasca pana la 120 de ani.

Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Moscova testeaza pe caini, pesti, soareci si sobolani o pastila care contine un nou tip de antioxidant, despre care spun ca ar influenta mitocondriile, componente ale celulelor responsabile cu producerea de energie si care sunt implicate in procesul de imbatranire.

Potrivit lui Maxim Skulacev, in urma testelor pe animale, cercetatorii au observat ca multe dintre bolile legate de imbatranire s-au dezvoltat mult mai incet. “Mitocondriile sunt implicate in producerea atacului de cord, in aparitia bolilor Alzheimer si Parkinson”, a spus Skulacev citat de stirileprotv.ro

Cercetatorii rusi nu au reusit sa determine cresterea semnificativa a duratei de viata a animalelor folosite in timpul experimentelor, dar au obtinut amanarea instalarii procesului de imbatranire. O tinta realista este de a prelungi durata de viata a omului pana la 120 de ani, tratamentele antiimbatranire fiind “tehnic posibile”, potrivit savantului rus.

“Nu cred ca vom reusi sa traim pana la 800 de ani. Cel mai probabil, vor aparea boli noi, sa spunem boli tipice pentru persoanele in varsta de 120 de ani. Asa s-a intamplat cu cancerul, care era o boala foarte rara in antichitate, cand oamenii mureau tineri”, a mai spus Skulacev.

“Daca se va dovedi ca bolile se vor dezvolta mai incet, ideea noastra de a lupta contra imbatranirii prin intermediul mitocondriilor este corecta. Va fi posibil sa amanam batranetea”, a declarat Maxim Skulacev, care lucreaza la perfectionarea acestui tratament de zeci de ani.(Sursa:stiripesurse.ro)

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img