joi, 2 mai, 2024

Rusii au cumparat parti din Facebook si Twitter si reactioneaza la dezvaluirile ‘Paradise Papers’

Distribuie:

Publicat:

Politicieni rusi au minimalizat luni dezvaluirile despre circuite planetare de ”optimizare fiscala” cunoscute sub numele de "Paradise Papers" si care vizeaza personalitati sau companii publice ruse, dand asigurari ca totul este legal si lipsit de motivati politice, relateaza AFP. Aceste dezvaluiri cauta sa ”provoace emotie prin formulari confuze”, considera seful Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Consiliului Federatiei (Camera superioara a Parlamentului rus) Konstantin Kosacev, citat de agentia RIA Novosti. ”Paradise Papers” constituie rezultatul unei anchete a Consortiului International al Jurnalistilor de Investigatie (ICIJ), din care fac parte 96 de publicatii din 67 de tari.

Vezi si: Romania, una dintre țările est-europene cu numărul cel mai redus de facturi achitate la timp (studiu)

Aceste rezultate au fost obtinute prin divulgari de la cabinetul international de avocatura Appleby, cu sediul in Bermude, scrie news.ro. Potrivit acestor dezvaluiri, VTB Bank – a doua cea mai mare banca din Rusia – vizata in prezent de sanctiuni americane, a investit in Twitter. O filiala a gigantului energetic rus Gazprom a finantat, pe de alta parte, prin intermediul unei companii offshore, un instrument de plasament care detinea parti din Facebook.

Vezi si: ALERTĂ Un seism cu magnitudinea 8 s-a produs în Mexic. Cutremurul, cel mai puternic de după anul 1985 .VIDEO . 

Aceste doua operatiuni sunt legate de miliardarul si investitorul rus Iuri Milner.

Aceste dezvaluiri contituie un ”text fantastic, care tine de fantasmagorie. Atunci cand lucrurle se vor decanta, ceea ce este descris aici tine de activitatea comerciala obisnuita si legala”, a dat asigurari Kosacev.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img