sâmbătă, 18 mai, 2024

S-a lansat nucleara! Liviu Dragnea ar fi apropiat de mai multi oligarhi rusi! Cine a facut dezvaluirile

Distribuie:

Publicat:

Politologul Alina Mungiu Pippidi sustine ca a fost intrebata, in calitate de expert anticoruptie, daca este de notorietate in Romania faptul ca Liviu Dragnea este apropiat de un oligarh rus, aceste informatii fiind prezentate de catre Laura Codruta Kovesi la intalnirile cu partenerii externi. Pippidi arata ca sefa DNA nu avea niciun motiv sa prezinte aceste informatii, cu exceptia cazului in care exista un dosar la DNA pe numele lui Dragnea.

”Intrucit a stirnit mare emotie si s-au cerut consecinte la informatia potrivit careia ”mi-a ajuns la ureche” faptul ca dna Kovesi vorbeste in medii externe despre apropierea lui Liviu Dragnea de oligarhi rusi, si ca romanii sunt iuti la facut comisii parlamentare si dosare de tradare, iata textual si anticipat ce as spune in fata unei asemenea comisii:

Nu am auzit-o personal pe LCK niciodata in strainatate. Dar cum am fost uneori consultata daca sa fie invitata in anumite imprejurari, ca expert anticoruptie care lucrez sau am lucrat pentru ONU, COE, CE, etc am primit in ultima luna si cereri de referinte pe subiectul daca este de notorietate publica in Romania ca Liviu Dragnea ar fi apropiat de un oligarh rus, intrucit acest lucru ar fi iesit la iveala in discutiile de dupa o prezentare a dnei Kovesi. La care am raspuns ca in spatiul public se discuta de apropierea lui Liviu Dragnea de rusi, dar ca nu am vazut nici o dovada plauzibila in acest sens. Daca procuratura sau SRI au dovezi, sa le scoata, ca nu vrem sa avem un agent rus in fruntea Camerei Deputatilor. Asta e tot ce e de spus. Dna Kovesi prezenta acolo activitatea DNA, deci nu aveau de ce vorbi despre apropierea lui Dragnea de oligarhi rusi decit daca exista un dosar in acest sens”, arata Alina Mungiu Pippidi, pentru Romania Curata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img