marți, 28 mai, 2024

Sâmbăta Imperiului Roşu – un maraton de lecturi despre Rusia şi dramele istoriei, la Radio România Cultural

Distribuie:

Publicat:

Radio România Cultural oferă publicului, sâmbătă, 9 aprilie, un maraton de 9 ore de lecturi care îşi propun o înţelegere a istoriei de la Stalin şi până în zilele actualului conflict din Ucraina. Maratonul intitulat "Sâmbăta Imperiului Roşu", realizat în parteneriat cu Editura Corint, va începe cu momentul instaurării comunismului şi va continua cu momente de referinţă din trecutul Rusiei cum ar fi bătălia de la Stalingrad, ascensiunea lui Vladimir Putin şi opoziţia lui Aleksei Navalnîi, până la Crimeea şi noul Imperiu Rus.

"Istoria, aşa cum nu se face la şcoală, a devenit o necesitate pentru înţelegerea vremurilor atât de tulburi pe care le trăim, cu atât mai mult cu cât tot ceea ce se întâmplă astăzi pare să aibă un corespondent în deceniile anterioare. Recomand acest maraton în special tinerilor al căror viitor poate depinde de abcesul istoric la care asistăm cu toţii", a declarat Radu Croitoru, managerul Radio România Cultural.

Realizatorii Radio România Cultural vor citi, sâmbătă, 9 aprilie, fragmente dintr-o serie de cărţi apărute în colecţia Corint Istorie.

Maratonul "Sâmbăta Imperiului Roşu" va începe la ora 9,00 cu volumul "Conversaţii cu Stalin" de Milovan Djilas, în lectura Ralucăi Rădulescu şi se va încheia, la ora 17,00, cu fragmente din cartea "Crimeea şi Noul Imperiu Rus", citite de Elena Vădăreanu.

Întregul program al maratonului realizat de Radio România Cultural, în parteneriat cu Editura Corint este următorul:

09,00: "Conversaţii cu Stalin" – Milovan Djilas – Lectura: Raluca Rădulescu

10,00: "Beria. Mâna dreaptă a lui Stalin" – Amy Knight – Lectura: Cristi Marica

11,00: "Stalin şi poporul rus. Premisele instaurării comunismului" – George Onişoru – Lectura: George Gilea

12,00: "În infernul de la Stalingrad" – Reinhold Busch – Lectura: Dana Pitrop

13,00: .,Agent dublu în războiul rece". Autobiografia lui Oleg Gordievski – Lectura: Adina Dragomir

14,00: "Putin. Noul ţar" – Steven Lee Myers – Lectura: Dan Vasiliu

15,00: "Navalnîi. Un democrat împotriva autoritarismului" – Jan Matti Dollbaum, Morvan Lallouet, Ben Noble – Lectura: Dan Vasiliu

17,00: "Crimeea şi Noul Imperiu Rus" – Agnia Grigas – Lectura: Elena Vlădăreanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img