miercuri, 29 mai, 2024

Sănătatea intimă pe timpul verii: Cum te poți îmbolnăvi fără să îți dai seama

Distribuie:

Publicat:

Aproape că nu există femeie care să nu se fi confruntat măcar o dată cu o infecție intimă sau cu orice alt tip de disconfort vaginal.

Infecțiile urinare, candidoza, vaginita bacteriană și tricomoniaza sunt doar câteva afecțiuni intime care pot apărea în special vara, când corpul transpiră mai mult, elimină mai multe toxine și este mai expus la bacterii, umiditate, praf nisip și nu numai.

O infecție vaginală se instalează atunci când echilibrul micromediului vaginal este destabilizat de o bacterie care afectează aciditatea pH-ului. De exemplu, un vagin sănătos are un pH, de obicei, în intervalul de la 3.8 la 4.5. Transpirația are un pH de 7, așa că nu este de mirare că vara vine cu o mulțime de provocări pentru zona ta intimă. Din fericire, există câteva metode prin care poți preveni infecțiile intime, astfel încât să te poți bucura de o vară fără griji!

Ce să NU faci vara pentru a nu avea probleme intime

Dacă ai avut, până acum, cel puțin o infecție intimă, simptomele îți sunt familiare: mâncărimi, usturimi, dureri, secreții vaginale abundente cu sau fără miros neplăcut, senzație de arsură, umflarea și înroșirea vaginului, nevoia de a urina des (în cazul infecțiilor urinare).
Nu lăsa infecțiile intime să îți strice buna dispoziție, în sezonul cald! Iată ce NU trebuie să faci niciodată vara dacă ții la sănătatea vaginului tău:

NU merge la plajă sau la piscină imediat după ce te-ai epilat

După epilare, pielea rămâne foarte sensibilă, mai ales în zona intimă, iar bacteriile își pot face loc mai ușor. Indiferent de metoda de epilat folosită – ceară, epilator, crema epilatoare, lamă de ras – pielea are nevoie de cel puțin 24 de ore pentru a-și închide foliculii, potrivit csid.ro.

Dacă te expui la soare, nisip și intri in apa sărată sau tratată cu clor la scurt timp după ce te-ai epilat, șansele să te infectezi sau să ai reacții alergice sunt foarte mari.

COntinuarea pe exquuils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img