miercuri, 8 mai, 2024

Samsung a anuntat telefonul pliabil, iar acesta va fi trendul anului viitor

Distribuie:

Publicat:

Discutam probabil de cinci ani de zvonuri despre un telefon pliabil de la Samsung, dar smartphone-ul tocmai a fost dezvaluit de sud coreeni.

Anul acesta va intra in istoria amatorilor de telefoane mobile ca fiind momentul in care ne-am obisnuit cu totii cu crestaturi pe smartphone-uri. Avand in vedere ca au fost adoptate de majoritatea producatorilor, chiar si daca nu te-a incantat respectivul artificiu de design, nu prea aveai cum sa-l ocolesti in cazul in care te orientai catre un telefon de top. Anul viitor va continua practica respectiva, dar vom vedea o serie de telefoane pliabile de la mai multi giganti din tech.

In cadrul unei conferinte recente, Samsung a dezvaluit detaliile despre tehnologia pe care o va utiliza in smartphone-urile sale din viitor. Daca pana in prezent era vorba de panouri Samsung Infinit Edge, curbate pe margini, de acum inainte, vom vorbi de Infinity Flex Display.

Vezi si: Samsung Galaxy S10: cum ar putea arata viitorul flagship al companiei

Este important de retinut ca terminalul de mai sus nu este un aparat comercial, ci mai degraba un prototip fara o data exacta de lansare. Stim doar ca se va lansa in 2019 intr-o versiune foarte similara cu cea din imaginile alaturate.

In principiu, este vorba de o tableta cu diagonala de 7,3 inci atunci cand este extinsa si nu se poate observa nicio balama pe partea centrala. Daca ai nevoie de portabilitate, poti in orice moment sa o pliezi si vei obtine un smartphone de dimensiuni compacte. In plus, pentru ca sistemul de operare va fi optimizat pentru a se adapta tranzitiei de la un mod de utilizare la altul, aplicatiile se vor redimensiona in timp real. Cei de la Samsun au anuntat ca vei putea sa rulezi pana la trei aplicatii simultan fara compromisuri.

Peste doar cateva luni vor intra in productie noile Samsung Infinity Flex Display si nu ar trebui sa dureze foarte mult dupa aceea pana cand vom vedea in magazine telefoanele dotate cu aceasta tehnologie. Ca referinta, in 2019, vom mai vedea telefoane pliabile de la Huawei, Lenovo, Xiaomi si, posibil, LG. Nu este insa foarte clar daca vor imprumuta tehnologia pentru panouri dezvoltata de Samsung sau vor apela la creatii dezvoltate in-house de la zero.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img