luni, 29 aprilie, 2024

Sanatatea inimii ar putea fi afectata de mancatul seara

Distribuie:

Publicat:

Un nou studiu sugereaza ca mesele luate seara, tarziu afecteaza sanatatea inimii. Cercetatorii au prezentat in cadrul Sesiunilor stiintifice Ale Asociatiei Cardiace din SUA un studiu ce dovedeste ca exista o legatura intre consumul de alimente seara si riscul aparitiei bolilor cardiace.

Conform Live Science, in cadrul studiului cercetatorii au utilizat o baza de date pentru a analiza informatii a 12.700 de hiapanici si locuitori ai Americii Latine cu varste cuprinse intre 18-76 de ani. Specialistii au analizat datele din doua zile separate in care participantii si-au prezentat obiceiurile alimentare si au comparat informatiile cu masuratori precum tensiunea arteriala sau nivelul de insulina, noteaza descopera.ro.

Ei au descoperit ca aproximativ jumatate din persoanele din studiu au consumat 30% sau mai mult din cantitatea de calorii dupa ora 18:00. Acesti participanti aveau o cantitate a zaharului din sange mai mare cat si tensiunea arteriala mai crescuta fata de cei ce consumau mai putin der 30% din calorii dupa ora 18:00.

Un nivel crescut al zaharului din sange poate fi asociat cu prediabetul, conform Clinicii Mayo. Cercetatorii au descoperit ca persoanele ce au consumat cantitatea mai mare de calorii dupa ora 18:00 prezentau un risc cu 19% mai crescut de dezvoltare a prediabetului. Aproximativ 17% dintre persoanele cu prediabet ajung sa sufere de diabet de tip II, considerat un factor de risc pentru afectiunile cardiace. Acelasi procent de participanti prezenta un risc cu 23% mai crescut de dezvoltare a hipertensiunii, in comparatie cu cei ce mancau mai devreme. Aceste legaturi au fost observate in special in cazul femeilor, afirma autorul studiului Nour Makarem din cadrul Universitatii Vagelos din Columbia

in cadrul studiului specialistii au descoperit doar o legatura intre consumul de alimente seara si anumite afectiuni, acestea nefiind o dovada a unui legaturi de tipul cauza-efect.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img