Sapte romani din zece nu iau permisul de conducere din prima incercare

0
62

Sapte din zece romani nu trec examenul pentru carnetul de conducere din prima incercare! Asta arata date recente ale oficialilor de la Directia pentru Permise si Inmatriculari. Una dintre cauzele majore este data, de fapt, chiar de cei pe care-i platim ca sa ne pregateasca pentru viata de sofer. Exista cateva lucruri de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem scoala. Iar costul cursurilor nu este in niciun caz pe primul loc.

In fata volanului, principalul atu e cunoasterea legislatiei. Regula prioritatii, de exemplu, este una extrem de simpla, daca e explicata cu rabdare de un instructor cu experienta. 

70% dintre romani nu iau permisul de conducere din prima incercare

Gigi Catalina, profesor de legislatie rutiera: Acesti elevi au nevoie de foarte, foarte multe informatii. Este o scoala de scurta durata, dar cu importanta deosebita

Pentru multi viitori soferi, majoritatea tineri si nerabdatori sa iasa in trafic, conteaza doar obtinerea permisului de conducere. Nu neaparat cat au invatat. Asa se face ca multi aleg pretul mai scazut al cursurilor in locul calitatii lor.

Horatiu Baltador, reprezentantul unei scoli de soferi: Trebuie sa facem in asa fel incat sa inteleaga elevii ca au responsabilitate foarte, foarte mare cand sunt la volan. Sa inteleaga ca in momentul in care aleg o scoala de soferi trebuie sa o aleaga in functie de instructor, in functie de dotarile care sunt la scoala de soferi, totul sa fie actualizat

O cursanta sustine ca "in orice situatie, teoria se leaga cu practica. Daca nu exista teorie, in practica nu vei putea progresa. Progresul din partea practica este strict legat de partea teoretica. Asa ca daca nu faci legislatie, in oras cred ca vei da gres. Si nu e bine. Pui viata in pericol si nu doar a ata, ci si a altor participanti la trafic". 

Una dintre cursante are si termen de comparatie. Un examen deja picat dupa ce a facut cursurile la o alta scoala de soferi. 

O alta cursanta spune ca "se faceau chestionare fara sa fie explicate. Nu se explica absolut nimic. Nu se scria pe tabla, nu se faceau desene. Pur si simplu, mergeai, faceai chestionarul, l-ai gresit, mergeai acasa. Si ramaneai cu greseala respectiva".

De la un an la altul tot mai putini romani reusesc sa ia permisul de conducere din prima incercare. Date recente ale Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor arata ca anul trecut doar 30% au promovat examenul. In timp ce in 2017 rata era de 50%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.