Sase semne care anunta sfarsitul unei relatii

0
34

Suntem incurajati de mici sa credem in iubirile ca-n basme, dar, din pacate, iubirile perfecte exista doar in carti. Dorinta de stabilitate este una din cele mai mari capcane in relatii, cei mai multi oameni avand tendinta de a nega existenta semnalelor care indica sfarsitul relatiei. Dincolo de motivele negarii, acest mod de autoaparare ne impiedica sa luam masurile necesare pentru a salva relatia, avertizeaza psihologii. Specialistii vorbesc despre semne specifice care arata ca o relatie este pe cale sa se termine daca nu sunt luate masuri:

Reprimare sexuala. Daca un partener doreste relatii intime in fiecare zi, dar celalalt accepta doar o data sau de doua ori pe luna, apare sentimentul de respingere. Psihologii spun ca lipsa de intimitate este unul dintre cele mai clare semne ale problemelor de cuplu, noteaza adevarul.ro.

Ridicarea vocii. Daca partenerul incepe sa ridice vocea, probabil este un semn al frustrarilor adunate in timp si a lipsei de acceptare in cuplu. Cel mai bun raspuns este unul plin de blandete, insa daca situatia se repeta, desi ati discutat pe aceasta tema, respectul de sine ar trebui sa va determine sa mergeti mai departe.

Gelozia si lipsa increderii. Lipsa increderii este ca o molie care roade relatia. In unele cupluri vine pe fondul infidelitatii insa, in cele mai multe cazuri, lipsa increderii in sine a partenerului apare din cauza sentimentului de inferioritate si a fricii de a nu fi comparat. In cazul in care partenerul este gelos, incercati sa va aratati dragostea si aprecierea si ajutati-l sa-si recastige increderea in sine.

Schimbari de dispozitie frecvente. Cand partenerul devine furios si irascibil fara motiv, poate fi un semn al acumularii de tensiuni in cuplu. Incercati sa purtati discutii pe tema motivelor care duc la nemultumiri si incercati sa gasiti impreuna solutii.

Secretele in cuplu. Pastrarea secretelor in cuplu tradeaza lipsa de incredere a partenerilor sau poate probleme mult mai grave decat atat, cum ar fi infidelitatea. In acest caz, nu lasati gelozia sa puna stapanire pe voi si deschideti discutia pe aceasta tema.

Neasumarea relatiei. Ascunderea relatiei este cel mai evident semn al lipsei de asumare. Nu trebuie sa ignorati niciodata faptul ca partenerul nu va prezinta prietenilor, nu vrea sa iesiti in public sau sa-si anunte familia de existenta unei partenere. Daca va ascunde de ceilalti, poate este timpul sa mergeti mai departe. D.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.