vineri, 3 mai, 2024

Scandalurile in care a fost implicat Andrei Caramitru – Controversele care i-au pavat drumul spre politica

Distribuie:

Publicat:

Andrei Caramitru este, de departe, cel mai incisiv membru al Uniunii Salvați România. Postările facute pe rețelele de socializare, de când a devenit consilierul președintelui USR, Dan Barba, au creat nenumărate controverse.

Publicul larg, însă, îl cunoaște din momentul în care și-a cumpărat o vilă de 3 milioane de euro în centrul Capitalei, dar și după ce o firmă apropiată lui a câștigat, așa cum au scris ziarele, un contract cu Teatrul Național, condus de tatăl său, scrie realitatea.net.

În 2013, acesta a cumpărat o vilă de patrimoniu din inima Bucureștiului, întinsă pe mai bine de 1.000 de metri pătrați, pentru trei milioane de euro. De unde a avut atâția bani? Documentele care atestă tranzacția arată „venituri din surse proprii”.

„Am avut trei contracte în viața mea, ca angajat. Veți vedea că am primit bani doar din aceste contracte (UBS, McKinsey, BCG) și că toate taxele au fost plătite. (…) Am o casa în care stau pe care am cumpărat-o din economii și un credit”, a reacționat Andrei Caramitru.

Conform sursei citate, de restul banilor, Andrei Caramitru a făcut rost printr-un credit bancar luat chiar în ziua parafării actelor. Ca și cum n-ar fi îndeajuns, la acel moment Ministerul Culturii și Direcţia de Cultură din cadrul Primăriei Capitalei nu și-au exercitat, legal, dreptul de preempţiune. Ca o coincidență, tatăl lui Andrei este celebrul actor Ion Caramitru, manager al Teatrului Național din 2005. Adică, o instituție care se află chiar în subordinea… Ministerului Culturii.

Un alt scandal care a atras atenția opiniei publice este legat de un contract pentru vânzarea biletelor atribuit, în 2015, de Teatrul Național societății My Stage Ticketing SRL. Presa a scris la vremea aceea că societatea era deținută de Pericle Andrei Negescu, fiul asociatului lui Andrei Caramitru în firma P & P Company LTD.

Caramitru Jr. a negat acuzațiile: „Firmele la care am lucrat nu au avut niciun contract cu statul. Nu am acțiuni sau interes economic decât în firma mea din Olanda- R&D, care nu deține participări în alte firme și nu are activitate cu nicio multinațională sau statul. Dacă vreți sa îl atacați pe tatăl meu – puteți să cereți raportul ANI (la care au muncit luni de zile) și în care nu au găsit NIMIC pentru că nu exista nimic”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img