miercuri, 8 mai, 2024

Scenariul care ARUNCA-N AER scena! Rares Bogdan, unda VERDE la DEVORAREA lui Calin Popescu Tariceanu

Distribuie:

Publicat:

Trădarea față de Partidul Social Democrat a lui Călin Popescu Tăriceanu l-ar putea costa scump pe liderul ALDE.

Chiar dacă Senatul a respins, în luna iunie, solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale în dosarul în care Tăriceanu este acuzat de luare de mită, procurorii continuă și în prezent cercetările.

Dacă vor găsi „aspecte noi” care să-l incrimineze pe șeful ALDE, procurorii ar putea face o nouă solicitare către Parlament.

Cum Tăriceanu a trădat PSD, e greu de crezut că social-democrații vor mai vota în favoarea sa. Mai mult, Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că liberalii vor vota pentru ridicarea imunității lui Tăriceanu, dacă acest lucru li se va cere.

„În dosarul la care faceți referire în solicitare, în afară de persoana menționată de dvs (față de care Senatul nu a încuviințat cererea de efectuare a urmăririi penale) se desfășoară acte de urmărire penală față de alte persoane pentru infracțiuni aflate în competența DNA, prin urmare, până în acest moment nu a fost dispusă o soluție în cauză”, a precizat DNA, în cadrul unui răspuns oferit la solicitarea Bugetul.ro.

Surse oficiale ne-au declarat că, „dacă ar apărea aspecte noi, care să impună reluarea urmăririi penale in personam” față de Tăriceanu, DNA ar putea muta din nou, fie acum, fie la finalul mandatului de parlamentar, dacă dosarul nu va fi soluționat până la momentul în care s-ar găsi probele.

„Dacă ar apărea aspecte noi, care să impună reluarea urmării penale in personam față de dânsul. Totuși, e o situație ipotetică aceasta”, ne-au transmis surse oficiale.

Rareș Bogdan anunţă că liberalii dau undă verde la DEVORAREA lui Tăriceanu

Al doilea om din Partidul Naţional Liberal, Rareş Bogdan, a precizat, pentru Bugetul.ro, că liberalii vor vota în favoarea ridicării imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, dacă situația o va cere.

„Justiția trebuie să își facă datoria în orice context și în orice situație. Nu trebuie blocată nicio cercetare/acțiune juridică de către politic”, a spus, pentru Bugetul.ro, prim-vicepreședintele PNL.

La începutul lunii iunie, Senatul a respins cererea DNA de ridicare a imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de luare de mită pe vremea când era premier.

La 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au susținut că șeful ALDE ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, în perioada în care era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. Din noiembrie 2018 și până în iunie 2019, PSD a amânat constant un vot în acest sens. Ulterior, s-a votat împotriva ridicării imunității lui Tăriceanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img