Scorul lui Iohannis in comunele PSD din judetul Vaslui

0
50

In Moldova, Klaus Iohannis a castigat al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale in toate judetele.
In ceea ce priveste prezenta la urne, in Moldova s-a inregistrat  o participare sub media la nivel national.
Dupa numararea voturilor din toate sectiile, in judetul Vaslui 54,1 la suta din cetatenii cu drept de vot l-au ales pe Klaus Iohannis, in timp ce Viorica Dancila a obtinut 45,9 la suta.

Din cei 417.887 vasluieni cu drept de vot, in turul al doilea al alegerilor prezidentiale s-au prezentat la urne 156.849 alegatori (37,53%). Din numarul votal de voturi valabil exprimate, 83.631 au fost pentru Klaus Iohannis,in timp ce Viorica Dancila a obtinut 70.834.

 Astfel, in Municipiul Vaslui, din cele 26.602 voturi exprimate, 15.508 au pus stampila pe PNL, in timp ce doar 11.094 s-au indreptat catre PSD. In Municipiul Barlad, 15.370 de voturi au fost exprimate in favoarea PNL, in timp ce 10.291 au ales PSD, dintr-un total de 25.661 de persoane care s-au prezentat la vot.
Si husenii au votat tot pentru PNL. Din totalul celor 10.594 de voturi exprimate, 5.968 au fost in favoarea PNL, iar restul pentru PSD.

Si in orasele Murgeni si Negresti, PNL castiga alegerile cu 47.92 %, respectiv 56.86%.
In comuna Falciu, alegatorii au pus stampila pe PNL. Din cele 1.771 de voturi exprimate, 1.019 au fost pentru PNL, in timp ce doar 752 au fost pentru PSD.

In comuna Berezeni, Viorica Dancila a castigat alegerile prezidentiale. Un numar de 885 de persoane au ales  PSD.

In comuna Hoceni, asa cum era de asteptat, un procent  de 70.57 %a fost pro PSD. Nu mai putin de 844 de persoane au ales-o pe Viorica Dancila sa ii reprezinte in urmatorii cinci ani, in timp ce doar 352 de persoane l-au ales pe Klaus Iohannis.

Dupa cum era de asteptat si in comuna Padureni conduce detasat PSD-ul. Din cele 1.411 voturi exprimate, 744 de alegatori au pus stampila pe trandafiri.

In comunele Duda Epureni si Arsura, exit-poll-urile arata ca votantii l-au ales presedinte pe Klaus Iohannis cu un procent cu putin peste 50%.

In Banca, Bacani,Bogdana, Botesti, Codaesti, Laza, Pungesti, Stanilesti, Tacuta si  Valeni, liberalii castiga alegerile cu un procent de peste 60%.

Presedintele PNL Vaslui, Nelu Tataru, a declarat ca rezultatul alegerilor prezidentiale reprezinta o victorie a democratei si inseamna, totodata, un vot de blam pentru PSD si Viorica Dancila. “Rezultatul din aceasta seara reprezinta victorie a democratiei, o continuare a politicilor duse de Klaus Iohannis, cu care majoritatea romanilor sunt de acord, dar si un vot de blam dat PSD si Vioricai Dancila. Este un moment de cotitura in politica romaneasca si o victorie a dreptei care preconizeaza in acelasi timp o schimbare la nivelul guvernarilor ce vor veni”, a declarat liderul PNL Vaslui, Nelu Tataru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.