duminică, 25 februarie, 2024

Se intampla !Confiscarea averilor si inchisoare pe viata pentru corupti

Distribuie:

Publicat:

Un parlamentar independent propune pedeapsa cu inchisoarea pe viata pentru corupti. Bogdan Diaconu a depus la Camera Deputatilor un proiect care ar inaspri pedepsele. Pe langa inchisoare pe viata, coruptii ar urma sa faca si munca in folosul comunitatii, iar averile ar urma sa le fie confiscate.

Noua propunere legislativa de modificare a Codurilor penale propune pedepse mai mari pentru corupti si reducerea de la un milion la 100.000 de euro a limitei de mita sau prejudiciu pentru care o persoana este cercetata pentru coruptie.

„Proiectul nostru prevede inchisoarea pe viata pentru faptele de mare coruptie. Proiectul prevede confiscarea totala a averii si extinsa”, spune deputatul independent Bogdan Diaconu.

Potrivit aceluiasi proiect, faptele de coruptie nu se prescriu.

„Trebuie sa ai conditii, trebuie sa ai o celula, trebuie sa il hranesti, sa ii asiguri un trai normal. Important este sa recuperam prejudiciul, mult mai important decat sa tinem oameni in puscarie”, spune deputatul UNPR Luminita Adam.

Initiatorul proiectului sustine ca persoanele condamnate la inchisoare pentru coruptie vor face munca in folosul comunitatii, pentru a acoperi cheltuielile statului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img