marți, 7 mai, 2024

Se misca lucrurile la Urbanism! Iasul are o sansa in plus sa se dezvolte in urmatorii ani

Distribuie:

Publicat:

In ultima perioada, lucrurile au inceput sa se miste si la Serviciul Urbanism de la Primaria Municipiului Iasi. Cifrele referitoare la numarul de autorizatii de construire emise in luna iulie sustin din plin afirmatia de mai sus.

Astfel, luna trecuta, Serviciul de Urbanism din cadrul Primariei Municipiului Iasi a emis 128 de autorizatii de constructie, cu aproape 40 la suta mai mult decat in luna iulie a anului 2016. Interesant este ca in iulie 2017 au fost emise mai putine autorizatii pentru locuinte colective si mai multe pentru proiecte de locuinte individuale.

De asemenea, inca o cifra facuta publica de Primaria Municipiului Iasi indica o crestere a pietei imobiliare, dar si o mai mare flexibilitate din partea angajatilor municipalitatii.

Astfel, Primaria a emis in luna iulie a acestui an un numar de 372 certificate de urbanism, fata de doar 287 certificate emise anul trecut, in aceeasi perioada. Mai mult decat atat, în luna iulie 2017, Primaria a emis, in total, 500 de acte urbanistice, cel mai mare numar din aceeasi perioada a anilor trecuti.  

Aceste cifre dovedesc fara echivoc ca atat angajatii Serviciului de Urbanism, cat si ceilalti salariati ai municipalitatii, au inteles ca Iasul se poate dezvolta daca toata lumea coopereaza: dezvoltatori imobiliari, arhitecti, pe de o parte si cei de la Urbanism, de partea cealalta.

Daca acest trend va fi mentinut si in perioada urmatoare, Iasul are o sansa in plus sa se dezvolte. Este bine de mentionat si faptul ca in momentul in care se construieste un bloc de exemplu, nu are de castigat doar dezvoltatorul imobiliar, ci vorbim de un intreg lant de profit. Castiga si municitorii care ridica blocul, si firmele care furnizeaza materiale de constructii, si instalatorii, si firmele care livreaza instalatii, si firmele de mobila, si statul, din plata TVA si a impozitelor pe salarii, si bancile care acorda credite si castiga dobanzi foarte bune.           

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img