luni, 29 aprilie, 2024

Seamana cu perisoarele, dar au gust si mai bun. I-am dat gata pe musafiri cu un platou cu chiftelute grecesti

Distribuie:

Publicat:

In Grecia sunt cunoscute sub numele de yiouvarlakia si sunt asemanatoare perisoarelor, deoarece au in consistenta lor orez. Serveste-le cu iaurt grecesc si vor avea un gust deosebit.

Ingrediente:

500 g carne de vita, tocata
4 linguri orez
1 ceapa
marar
1 l supa de pui
10 linguri ulei
1 lingura cu varf pasta de tomate
sare
piper
faina
ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Toci ceapa si o sotezi in 4 linguri de ulei pana cand devine sticloasa. O dai deoparte si o amesteci cu carnea tocata, mararul tocat, orezul si asezonezi cu sare si piper, dupa gust. Adaugi putina apa in compozitie pentru a deveni mai pufoasa. Formezi chitelutele si le treci prin faina, apoi le prajesti in ulei incins si le scoti pe servete pentru a se absorbi excesul de ulei.
Amesteci pasta de tomate cu cele 6 linguri de ulei ramase si lasi pe foc un minut, apoi torni supa si lasi sa fiarba cateva minute. Asezonezi cu sare si piper, adaugi chiftelele si lasi sa fiarba pana cand scade sosul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img