miercuri, 6 decembrie, 2023

Secretul MURDAR al gravidelor care arata ca niste BOMBE sexy! Recurg la asta pentru a arata ca in reviste, dar nu stiu ce poate pati fatul. Detalii HALUCINANTE!

Distribuie:

Publicat:

O mare parte dintre gravide sunt anemice • Medicii sustin ca, din cauza unui regim de viata nu foarte atent analizat, acestea isi pot pierde fatul • Ce se intampla cu pruncul daca mama este anemica?

O mare parte dintre gravidele iesene se infometeaza pentru a nu acumula kilograme in plus pe timpul sarcinii. Ceea ce nu iau acestea in considerare este faptul ca, din cauza unei alimentatii precare, atat ele, cat si pruncii nenascuti, pot suferi repercusiuni grave asupra sanatatii. Medicii specialisti sustin ca un numar considerabil de femei insarcinate se prezinta la spital cu simptomatologiile unei anemii si, de cele mai multe ori, ajung in acest punct dupa ce aceasta afectiune deja incepe sa afecteze fatul.

Un alt aspect discutat de medicii ieseni este faptul ca vegetarianismul si veganismul au luat amploare in Romania, fiind adoptate ca mod de viata de mult prea multe persoane care nu au studiile necesare pentru a fi capabile sa se alimenteze in acest fel fara a creea carente. Motivul principal este renuntarea la carne in cazul vegetarienilor si la toate produsele animaliere in cazul veganilor. Problema, spun medicii, nu este ca nu mai mananca produse animaliere, ci ca nu consuma alte alimente care sa inlocuiasca nevoia organismului de proteina animala, fibre si fier.

Anemia la gravide si pierderea fatului

Medicii ieseni trag un semnal de alarma cu privire la alimentatia gravidei. Aceasta avertizare este consolidata de faptul ca din ce in ce mai multe femei insarcinate se prezinta la medic cu simptomatologiile unei anemii. Motivul principal pentru care se dezvolta aceste carente este pus pe seama faptului ca gravidele nu se alimenteaza corespunzator, nu au o dieta echilibrata, abordeaza regimuri ca cel vegan si vegetarian. Toate acestea, pentru a nu risca sa acumuleze prea multe kilograme.

"Avem foarte multe persoane anemice care se adreseaza clinicii noastre. Anemia carentiala se previne prin introducerea in meniul alimentar zilnic de ficat, ou, fructe si legume verzi, rodii si carne. La copilul in dezvoltare, trebuie pus accent pe acest tip de alimentatie, dar si la femeia insarcinata. Pentru mamele vegane sau vegetariente exista riscul de a agrava anemia pe timpul sarcinii. Din cauza neconsumarii produselor animaliere, copilul risca sa se nasca anemic. In momentul in care apar modificarile in hemograma si observam ca se instaleaza anemia, suplimentam alimentatia cu medicamente pe baza de fier. Daca anemia este de tip sever, atunci se suplimenteaza cu fier injectabil. Copilul care nu mananca carne, nu se dezvolta sanatos. Carnea nu contine doar proteina, ci si fier. Copilul in crestere trebuie sa aiba toate principiile alimentare", spune dr. Oana Badulescu, sefa Clinicii de Hematologie din cadrul Spitalului "Sf. Spiridon" Iasi.

Continuarea pe bzi.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img