Semne ca nu folosesti o metoda contraceptiva eficienta

0
83

Depinde de tine daca alegi pilulele zilnice, daca porti plasturi speciali, optezi pentru inel vaginal sau sterilet. Ideea este ca metoda de contraceptie aleasa poate sa nu fie cea mai buna. Acest lucru inseamna ca poate sa iti puna sanatatea in pericol. Popsugar.co.uk prezinta cele sapte semne care te ajuta sa afli daca metoda folosita nu ti se potriveste. Foarte posibil ca durerile, crampele abdominale si starile schimbatoare de dispozitie sa aiba de-a face cu metoda de contraceptie nepotrivita si nu cu menstruatia.

Daca esti deprimata, obosita, durerile nu te lasa, te enervezi usor si nici nu ai incredere ca te protejeaza de sarcinile nedorite, inseamna ca metoda de protectie nu functioneaza, spune medicul Prudence Hall, ginecolog si fondator la Hall Centre, din Santa Monica, SUA.

Indicii ca metoda de contraceptie nu functioneaza: Sangerezi sau ai crampe puternice. Sa stii ca fluxul mare de sange si crampele abdominale puternice nu sunt simptome cu care trebuie sa te obisnuiesti. Renunta sa mai suferi si ia in considerare ca metoda contraceptiva nu este buna. Solicita medicului ginecolog sfaturi in acest sens, astfel incat sa te protejezi de sarcini nedorite si sa scapi de sangerarile neregulate si de dureri.

Starea ta emotionala se modifica brusc si des. Schimbarile de dispozitie si starile anxioase ori depresive sunt simptome pe care trebuie sa i le spui medicului ginecolog. Acesta va sti ca trebuie sa iti propuna alt contraceptiv. 

Apetitul sexual s-a redus. Sa stii ca toate metodele de contraceptie pot avea ca efect advers scaderea dorintei de a face dragoste. Insa la unele metode reducerea apetitului sexual este alarmanta si poate afecta sanatatea relatiei de cuplu.

Pofta de mancare a crescut sau a scazut. Acestea sunt alte consecinte nefaste des acuzate de femeile care folosesc metode de contraceptie nepotrivite pentru corpul lor.

Ai senzatie de greata, ameteli. Daca te confrunti cu aceste neplaceri, ba chiar ai stari de voma frecvent, te sfatuiesc sa te adresezi medicului. Corpul tau respinge efectele metodei de contraceptie si te anunta ca trebuie sa iei masuri.

Sanii tai sunt mai sensibili. Sensibilitatea mamara este, de asemenea, un semn ca metoda de contraceptie utilizata nu este potrivita pentru organismul tau. Daca pe langa sensibilitate te confrunti si cu dureri destul de suparatoare, mergi la medic. In alta ordine de idei, este foarte important sa verifici periodic sanatatea sanilor.

Tenul este afectat de acnee. Nu este in regula daca dupa folosirea unei anumite metode de contraceptie acneea incepe sa-ti afecteze tenul. De obicei, acest efect advers apare cand in corp este montat un sterilet homonal sau cand se administreaza pilule contraceptive. Daca acneea se agraveaza, stii ce ai de facut. Doctorul va decide, dupa ce va solicita analize si investigatii in acest sens, daca trebuie sa schimbi metoda de contraceptie.